KezdőlapHi-TechOkostelefonod van? Íme 5 jótanács!

Okostelefonod van? Íme 5 jótanács!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mobiltelefonja lassan minden korosztálynak és társadalmi rétegnek van. Legutóbb karácsonyi vásárláskor láttam megbolondulni egy játékboltot: mobiltelefont kerestek kétségbeesett szülők hároméveseknek. Na jó persze, nem igazit, de ettől egyenes út vezet egy érintőképernyős felé.

okostelefon

Hogyan kell helyes használni a mobilt, vagyis, hogy magunknak és a készüléknek is a lehető legkevesebbet ártsunk. Nézzünk néhány tanácsot:

1. A smartphone készülékeket ajánlatos 0 és 35 fok között használni. Ha ezt nem tartjuk be előfordul, hogy sokkal hamarabb lemerül, vagy akár ki is kapcsol magától a készülék. Ha kint fagy van, tartsuk a kezükben a készüléket, tegyük a zsebbe vagy táskába.

2. A szakemberek azt ajánlják, hogy ne filmezzünk vertikális pozícióban a készülékkel, mert így a felvétel nem fog jól kinézni. Inkább használjuk a horizontális, vízszintes pozíciót.

3. Mellőzzük a telefon éjszakai töltését. Kényelmesebb persze, ha este lefekvéskor betesszük tölteni, és másnap ébredéskor kivesszük, de ezzel csak ártunk a készüléknek. Sokkal ésszerűbb, ha nappal töltjük a telefont, így oda tudunk figyelni, hogy mikor van készen.4. A Wi-Fi-t vagy Bluetooth-t csak akkor kapcsoljuk be, amikor szükségünk van rá. Ha folyamatosan megy—akkor is, amikor nincs Wi-Fi-t vagy Bluetooth kapcsolatunk– , sokkal hamarabb merül a készülékünk, és akkor csodálkozunk, hogy miért kell állandóan tölteni.

5. Használjunk jelszót. Sokan fölöslegesnek tartják, de hogyha ellopják készülékünket, jelszó használata esetén, nem tudnak minden adatunkhoz, fényképünkhöz hozzáférni. Ajánlatos kódot, jelszavat alkalmazni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet