Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Mobiltelefonja lassan minden korosztálynak és társadalmi rétegnek van. Legutóbb karácsonyi vásárláskor láttam megbolondulni egy játékboltot: mobiltelefont kerestek kétségbeesett szülők hároméveseknek. Na jó persze, nem igazit, de ettől egyenes út vezet egy érintőképernyős felé.

okostelefon

Hogyan kell helyes használni a mobilt, vagyis, hogy magunknak és a készüléknek is a lehető legkevesebbet ártsunk. Nézzünk néhány tanácsot:

1. A smartphone készülékeket ajánlatos 0 és 35 fok között használni. Ha ezt nem tartjuk be előfordul, hogy sokkal hamarabb lemerül, vagy akár ki is kapcsol magától a készülék. Ha kint fagy van, tartsuk a kezükben a készüléket, tegyük a zsebbe vagy táskába.

2. A szakemberek azt ajánlják, hogy ne filmezzünk vertikális pozícióban a készülékkel, mert így a felvétel nem fog jól kinézni. Inkább használjuk a horizontális, vízszintes pozíciót.

3. Mellőzzük a telefon éjszakai töltését. Kényelmesebb persze, ha este lefekvéskor betesszük tölteni, és másnap ébredéskor kivesszük, de ezzel csak ártunk a készüléknek. Sokkal ésszerűbb, ha nappal töltjük a telefont, így oda tudunk figyelni, hogy mikor van készen.

4. A Wi-Fi-t vagy Bluetooth-t csak akkor kapcsoljuk be, amikor szükségünk van rá. Ha folyamatosan megy—akkor is, amikor nincs Wi-Fi-t vagy Bluetooth kapcsolatunk– , sokkal hamarabb merül a készülékünk, és akkor csodálkozunk, hogy miért kell állandóan tölteni.

5. Használjunk jelszót. Sokan fölöslegesnek tartják, de hogyha ellopják készülékünket, jelszó használata esetén, nem tudnak minden adatunkhoz, fényképünkhöz hozzáférni. Ajánlatos kódot, jelszavat alkalmazni.