KezdőlapHi-TechÓriásit változhatna a tolószékesek élete ezzel a találmánnyal! - VIDEÓ

Óriásit változhatna a tolószékesek élete ezzel a találmánnyal! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A tolószékes emberek élete számos akadályba ütközik nap mint nap, egy új találmány azonban teljesen megváltozhatna az életük.

toloszek2

A tolószékes emberek élete számtalan fizikai akadályba ütközik nap mint nap. Éppen ezért sokan inkább ki sem mozdulnak a lakásból, hiszen nehézséget okozna felszállni egy közlekedési eszközre, bemenni a postára vagy nyugodtan begurulni egy kávézóba. Az alábbi találmány segítségével nagyban megváltozhatna az életük.

Svájcban pár egyetemista úgy gondolta, éppen itt az ideje változtatni a helyzeten. Bár ott náluk sokkalta gördülékenyebb egy mozgássérült élete, a zürichi diákok szerint azért van még mit fejlődni. A változás érdekében egy olyan tolószéket alkottak meg, mely hernyótalpainak köszönhetően lehetővé teszi, hogy könnyedén fel lehessen jutni akár több lépcsőfokon is.

A Salevo névre hallgató tolószék önmagától, vagyis néhány gomb megnyomásával, megmássza a lépcsőket. A technológia egyelőre még tesztüzemmódban van, a fejlesztők azt ígérik, hogy egy sokkal gyorsabb, és egyensúlyban is tökéletes kerekesszéket fognak bárki számára elérhetővé tenni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet