KezdőlapHi-TechÖt évig kamu háború szerepelt a Wikipedián

Öt évig kamu háború szerepelt a Wikipedián

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

wikipedia-logoA fiktív portugál-indiai háborúról szóló szócikk öt évig hülyítette a világot, könyvben is megjelent – írja az Index.

A Biocholim-konfliktusról szóló kitalált szócikk szerint 1640 és 41 között tartott a háború a portugál gyarmatosítók és a mai India területén fekvő Maratha királyság között. A konfliktust végül békekötés zárta le, és ez vezetett a független Goa állam létrejöttéhez.

A szócikkben rengeteg link volt, alaposnak tűnt, olyannyira, hogy a szerkesztők még a kezdőoldalra is kirakták és jó cikk besorolással látták el – írja a lap.

A ShelfSkewed név alat futó Wiki-szerkesztőnek azonban gyanúsak lettek a szócikk hivatkozásai, megnézte azokat és azt tapasztalta, hogy az újságcikkek és hivatkozott könyvek csupán kitalált dolgok.

A Wikipedia szerkesztői most a troll után nyomoznak, aki öt éven át verte át őket, és az enciklopédia olvasóit egyaránt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet