KezdőlapHi-TechSokan nem tudják, pedig minden nap látják, hogy mit jelent ez a...

Sokan nem tudják, pedig minden nap látják, hogy mit jelent ez a két fekete pötty a telefonon. Te tudtad?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Általában a telefon jobb felső sarkában, a mikrofon mellett található két fekete pötty. Van, akinek ez a bal oldalon helyezkedik el. Fordult már meg a fejedben, hogy milyen funkciója lehet?

mobil

Van, akit teljesen hidegen hagy, de olyan is akad, aki bizony kíváncsi arra, hogy milyen funkciója van a két pöttynek. Nem életmentő fontosságúak, de azoknak, akik kicsit kíváncsibb természetűek, eláruljuk.

Az egyiket úgy hívják, hogy közelségérzékelő szenzor. A szerepe pedig az, hogy telefonálás közben, abban a percben, ahogy érzékeli, hogy arcunk közeledik a telefonhoz, lezárja a képernyőt, és ezzel együtt a billentyűzetet. Így beszélgetés közben nem történhet meg az, hogy az arcunkkal, vagy fülünkkel a képernyőhöz érve egy másik gombot is megnyomunk. A másik pedig a fényérzékelő, ami a kijelző fényerejét szabályozza.

Ezt már olvastad? Te tudod miért van a billentyűzet F és J betűjén kiemelkedés?

A norvég Elliptic Labs fejlesztő, a legújabb tervek szerint a szenzoros érzékelőket a közeljövőben ultrahangra váltaná le. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye a helytakarékosság lenne. Az új technológia iránt vannak már érdeklődők, így az is előfordulhat, hogy már az idén piacra dobják az első ultrahangos telefonokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet