Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szeretnéd, hogy a 2011-es év sikeres legyen? Határozd meg a fontossági sorrendedet és tanuld meg, hogyan szervezheted meg a személyes terveidet ahhoz, hogy egy sikeres Új Évet mondhass magadénak.

Ahhoz, hogy sikeresen valóra váltsd a 2011-es év terveit, több figyelmet kell szentelni egy „Nagyon szeretném…”- nél.

1 Figyelj a részletekre

Ha, a „szeretnék leszokni a dohányzásról” egy tisztán megfogalmazott terv, valószínűleg a többi terv már nem annyira határozott. Minél határozatlanabb egy terv, annál kevesebb esély van arra, hogy beteljesüljön.

Határozd meg a fontossági sorrendet és tanulmányozd a rendelkezésedre álló módszereket. Ha fogyni szeretnél, akkor a helyes cél így hangzana „Szeretnék lefogyni 10 kg-t” vagy „Szeretnék lefogyni 10 kg-t. Ennek érdekébe lemondok az édességekről és minden nap mozogni fogok”.

2 Fogalmazz meg mérhető célokat

Ahhoz, hogy elérd a terveidet, időnként mérned kell az eredményeket. Amikor fogyásról van szó, ez egyszerűen megoldható. Ha egy olyan célt tűztél ki, mint a „nem akarok annyira stresszes lenni”, akkor megszámolhatod azon helyzetek számát, amikor felmérgelődsz és megpróbálhatod ezek csökkentését.

Jegyezd fel egy noteszbe az eredményeket és olvasd át amikor úgy érzed, hogy csökken a motivációd.

3 Céljaid legyenek reálisak

Még ha határozott egyéniség is vagy, ne fogalmazz meg olyan célokat, amelyeket lehetetlen lesz elérni. Abban az esetben, ha elérhetetlen célokat tűzöl ki magad elé, ezek sikertelensége csalódottságot fog okozni.

Válassz olyan célokat, amelyeket el tudsz érni, de nem erőfeszítések nélkül. A nagyobb célokat kisebbekre lehet lebontani, és így könnyebben érsz majd célba.

4 Ne hagyd figyelmen kívül határidőket

Ahhoz, hogy biztos lehess a céljaid megvalósításában, fontos, hogy határidőket tűzz ki magad elé. Minél rövidebb egy határidő, annál jobb. A hosszú határidők arra késztetnek, hogy mindig elhalaszd a tetteket, és végül észreveszed, hogy nincs elég időd ezek megvalósítására.

Miután megfogalmaztad a terveidet, írd le egy lapra és tartsd látható helyen. Ha úgy érzed, hogy nem haladsz, nézd át hogyan fogalmaztad meg a célodat, milyen eszközöket és módszereket tüntettél fel ezek eléréséhez, valamint mi a határidőd. Ez segít, hogy elérd amit szeretnél és hogy egy sikeres 2011-es évet mondhass magadénak.

Nagy Melinda

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!