KezdőlapHobby2024 tavaszának trükkje: ezért szurkáld meg a tulipánokat, mielőtt vízbe teszed őket!

2024 tavaszának trükkje: ezért szurkáld meg a tulipánokat, mielőtt vízbe teszed őket!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan szeretik a tulipánokat, de tudjuk, hogy vágott virágokként ezek nem tartanak sokáig. Pedig a tavasz egyik legszebb virágairól van szó, melyek feldobják az otthonunkat, melegséget és romantikus hangulatot árasztanak, egy gyönyörű tulipáncsokortól bármelyik szoba életre kel!

Rendkívül népszerűek és közkedveltek, de csak kevesen tudják, hogyan kell ápolni őket, hogy sokáig szépek maradjanak a virágvázákban.

A kora tavasz legszebb virágai közé tartozó tulipánok rendkívül érzékenyek. Vázában néhány napon belül elhervadnak. Van azonban egy trükk, amivel meghosszabbítható az élettartamuk, és tovább maradnak frissek vágott virágként is az otthonunkban.

Talán még sosem hallottál róla, ezért is hívjuk fel rá a figyelmedet! Mielőtt tehát vízbe tennéd a tulipánokat, szúrd meg őket a szárak végénél, hogy tovább tartsanak! Ez a módszer csodákra képes, mivel általa légbuborékok kerülnek a szárba, és a víz gyorsabban eljut a virághoz.

Egy másik hasznos trükk, ami működik, hogy adj néhány csepp citromlevet a vázában lévő vízhez. A citromlében lévő savasság megakadályozza a baktériumok elszaporodását a vízben, ezáltal a tulipánszárak nem rothadnak el, és a virágok tovább tartanak.

Egyéb módszerek, amelyekkel segítheted a tulipánok tartósságát a vízben

Mielőtt a vázába tennéd őket, vágj ki a tulipánok szárából ügyelve arra, hogy a vágást ferdén végezd, hogy nagyobb vízfelvevő felületet hozz létre, amikor a vázába teszed őket.

Az is fontos, hogy a vázát mindig friss vízzel töltsd meg, és lehetőleg kétnaponta cseréld benne a folyadékot. A tulipánoknak állandó hidratálásra van szükségük ahhoz, hogy megőrizzék frissességüket.

A vázát hűvös, sötét helyre tedd, ahol távol marad a közvetlen napfénytől. A napfény melege ugyanis felgyorsítja a virágzást, és a virágok így gyorsan elnyílnak.

Egy másik egyszerű trükk a vázában lévő tulipánok élettartamának meghosszabbítására, ha eltávolítod a virág közepéről a bibét. Furcsának hangozhat, de a bibe virágport és virágzást gyorsító anyagokat tartalmaz, így ha megszabadítod tőle a tulipánt, az lelassíthatja a hervadás folyamatát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet