Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

5 nagyon egyszerű Feng Shui trükk! Pozitív energiával árasztják el a lakásod!

Az otthon, amelyben élsz, több mint egy egyszerű tér. Ez az a hely, ahol a tested és lelked nyugalomra lel, megpihen és feltöltődik. A Feng Shui törvényein alapuló praktikák segítségével könnyen harmóniát varázsolhatsz az otthonodba.

Az alábbiakban néhány egyszerű, de nagyon fontos praktikát mutatunk be, melyek segítségével pozitív energiával áraszthatod el az otthonod.

1. Mindig legyen rend és tisztaság az otthonodban

Legyen egy rendszer otthon, amit mindig igyekezz betartani, pl. ugyanarra a helyre tedd a kulcsodat, a kabátodat mindig akaszd fel stb. Arra is gondosan figyelj oda, hogy a számlák idejében legyenek befizetve, a virágokat mindig locsold meg, és a heti takarítást is iktasd be a programodba. A rend kialakítása és fenntartása érdekében érdemes kipróbálni az újrahasznosítást.

2. A bejárat legyen a lehető legrendezettebb

A bejárati ajtó nagyon fontos szerepet kap a Feng Shui-ban – végül is ez a fő portál, amelyen keresztül az energia belép az otthonodba. Gondolj arra, hogy a pozitív energia egy olyan látogató, aki először jön hozzád, és nem tudja a lakcímed. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az út jól látható és világos legyen. Az ajtó mellé szerelt tükör nem csak abban segít, hogy a tér tágasabb legyen, de megsokszorozza az életedben a lehetőségeket, és megszünteti a korlátaidat.

3. Keresd az egyensúlyt az 5 legfontosabb elem segítségével

Az 5 elem: a föld, a tűz, a fa, a víz és a fém, ezek konkrétan és szimbolikusan is jó ha jelen vannak az otthonodban. Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az 5 alapvető elem között.

Például, ha egy eléggé türelmetlen személy vagy, akkor ne legyen sok tűz elem az otthonodban. Viszont, ha úgy érzed, hogy nincs elég motivációd, próbálj minél több tűz elemet bevinni az otthonodba, ez majd segítségedre lesz, lendületet ad.

4. Távolítsd el a negatív szimbolikus elemeket

Nehezedre esik tisztán látni a dolgokat? Ellenőrizd, hogy nincs-e túl sok tárgy körülötted, lehet, hogy az otthonod zsúfolt, túl sok felesleges dekorációs elem van benne. Problémád adódik az önértékeléseddel? Ellenőrizd, hogy a tükrök túl magasan vannak-e.

Hosszú ideje egyedül élsz? Lehet, hogy túl sok az otthonodban az olyan tárgy, amiből csak egy van, “magányosan áll”, egyetlen váza, egy festmény, egy szék stb.

Vedd számba, hogy milyen kihívásokkal szembesülsz az életben, és próbáld azonosítani ezek szimbolikus jelentését. Távolítsd el ezeket a szimbólumokat, helyettesítsd azokat olyan elemekkel, amelyeket be szeretnél vonzani az életedbe.

5. Használd ki a természetes fény előnyeit

Napközben húzd szét a függönyöket, és engedd, hogy a természetes fény bejusson az otthonodba. Néhány tükör segítségével a fényt jobban szét tudod szórni az lakásodban.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!