KezdőlapHobby7 pontos újévi fogadalom

7 pontos újévi fogadalom

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Twice.hu is tiszteletben tartja az újévi fogadalmak hagyományát és egy 7 pontból álló, egész évre szóló fogadalmi listát állított össze, ami nem mondható megterhelőnek, de annál inkább egészséges és jótékony hatású!

boldog-uj-evet

1. Adj le havonta 1 kilót

A szakértők szerint az ideális testsúlyunkhoz képest pluszt tíz, vagy mínusz tíz kiló nagyon nagy hatással van az egészségünkre. Ha képesek vagyunk 10 kilót leadni, hogy közelebb kerüljünk az ideális tömeghez, több, mint 50%-al csökken a szívbetegségek, cukorbetegség, ízületi gyulladás, mellrák és magas vérnyomás kockázata.

Az első 10 kiló egészségesebbé tesz, további 2 karcsúsít, csinosabbá tesz és javítja a kedélyünket.

2. Tornássz a reklámok közben

Tévénézés közbeni ropogtatás, étkezés állítólag napi 300 kalóriát is tartalmazhat, ami távlatokban számítva három hetente plusz 1 kilót jelent rajtunk. Ellenben, ha a műsorok közti unalmas reklámidőt tornára fordítjuk, mindezt ellensúlyozhatjuk, ezen felül pedig szervezetünkben több dopamin és szerotonin szabadul fel (a testedzés természetes velejárója), ami javítja közérzetünket és könnyebb, kellemesebb alvást eredményez.

3. Szeretkezz!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a rendszeres szexuális aktivitás (heti 2-3 alkalom) növeli szervezetünk immunrendszerének hatékonyságát, csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és a vérnyomást.

4. Főzz barna rizzsel

A barna rizs egyike azon szuper élelmiszereknek, amit feltétlenül be kell iktatnunk a diétánkba: egészséges a szívre, tartalmaz rostokat és antioxidánsokat és nem tartalmaz cukrot. Több ideig kell főzni, de finomabb, mint a megszokott fehér rizs.

5. Hagyjunk fel a sportcipőkkel!

A sarokkal rendelkező cipők átviszik a terhelést derekunkról a lábainkra, 26-74% arányban. Így hosszabb távon kevésbé használódik el derekunk, és az öregedés kevésbé lesz kártékony hatással rá, ehelyett a lábunk izmai erősödnek meg, amik sokkal teherbíróbbak. A legjobb az, hogy cserélgetjük a sport, sarkas, magassarkú, balerin és egyéb cipőinket.

6. Fogyasszunk időnként halolajat

A halolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek csökkentik a mellrák és a szívbetegségek kockázatát.

7. Olvassuk el a megvásárolni kívánt élelmiszerek címkéit!

Kis időráfordítást igényel ugyan, de nagyon fontos. Nem csak a kalóriák számára utalunk itt, hanem olyanokra, mint: hidrogénezett zsírok, finomított cukor, tartósítószerek. Jobb, ha tudjuk, hogy mit vásárolunk.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet