Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Feng-shui az elrendezés kínai művészete, eredete 3000 évre vezethető vissza. A szó jelentése: szél és víz.

A Feng-shui megpróbálja megtalálni a legkedvezőbb küllemet és elhelyezést az emberi létesítményeknek, lakóháznak, sírhelynek, vagy akár egy egész városnak.

A Feng-shui azon alapul, hogy a világon minden egyfajta energia minőséggel rendelkezik, legyen az pozitív vagy negatív. Ezért az otthonunkban lévő összes tárgy befolyásolja a család hangulatát és életét.

A Feng-shui szerint több szabály is létezik arra, hogy hogyan válasszuk és dekoráljuk ki az otthonunkat, milyen berendezési tárgyat hová helyezzünk el benne. Általában ezeket az emberek nagy többsége figyelmen kívül hagyja és elsődleges fontosságot nyer helyette az ablakból megtekinthető kilátás, vagy a boltok és az iskola közelsége.

Természetesen nem építünk újra egy lakást, csak hogy eleget tegyünk ezeknek a szabályoknak, de az otthonunk berendezési tárgyainak elhelyezését már alakíthatjuk ezeknek megfelelően.

A Feng shui szabályai szerint, ha valami nincs rendben az ágyunk körül, akkor csak idő kérdése, hogy a negatív energiák kifejtsék ránk nézve hatásukat. Ezen negatív energiákat semlegesíthetjük csupán azzal, hogy ellenőrizzük az ágy alá pakolt tárgyainkat.

Dolgok, melyeket jobb, ha nem tartunk az ágyunk alatt

Az exünktől kapott ajándékok és a róla készült fotók! Ezek ugyanis mindig arra késztetnek bennünket, hogy a múltra gondoljunk és ezzel megakadályozzunk önmagunkat abban, hogy a jelen minden pillanatát meg tudjuk élni.

Szakadt, piszkos ruhák és lábbelik. Sokan megtartunk néhány ilyen ruhadarabot azzal a gondolattal, hogy jó lesz majd a kerti munkák során. Ezzel önmagában nincs is semmi baj, csak ne az ágyunk alatt tartsuk őket.

Elhervadt növények. Ezek ugyanis egyértelműen negatív energiát sugároznak, ami rossz hatással lehet ránk és az otthonunkra.

Elromlott tárgyak. Az ilyen tárgyaknak az energia minőségük is hasonló és balszerencsét hozhatnak számunkra, elűzve a szerencsénket.

Régi, hasznavehetetlen tárgyak. Ezeket is dobjuk el, mivel se hasznuk és még negatív energiát is bocsátanak ki magukból.

Összegezve tehát, semmit ne tartsunk az ágyunk alatt, kivéve az alváshoz szükséges dolgainkat: paplant, párnákat és az ágyneműt! Végezzünk egy komoly nagytakarítást, és szabaduljunk meg az ágy alatt tartott haszontalan dolgoktól, vagy a még működő tárgyak számára keressünk helyet a szekrényekben.

Az ágyunk ugyanis arra hivatott, hogy pihenésre leljünk benne és feltöltődjünk ezáltal pozitív energia minőséggel!Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!