KezdőlapHobbyA házaspár növényekkel teli úszómedencét alakított ki a kertjében, ami teljesen klór-...

A házaspár növényekkel teli úszómedencét alakított ki a kertjében, ami teljesen klór- és vegyszermentes

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az angliai házaspár 2 éven át dolgozott a gyönyörű úszómedencén, amelyet 1500 növény vesz körül, és teljesen klór- és vegyszermentes.

Jon és Caroline Edwards a festői szépségű Cotswolds régióból 2018-ban kapott ihletet a medence megépítésére egy videóból. A körülbelül 2 méter mély, 7 x 9 méteres természetes úszómedence kialakítása olyan projekt volt, ami mindkettőjük szívéhez közel állt.

„Az inspirált bennünket, hogy természetesen, vegyszermentesen úszhassunk otthon” – mondta Caroline, aki kórusvezető és előadóművész.

Mivel már mind a négy gyerekük kiköltözött otthonról, úgy gondolták, az időzítés nem is lehetne tökéletesebb. Egyik este borozás közben beszélgettek először az ötletről, és másnap kibéreltek egy kotrógépet.

Caroline kezdetben egy kissé szkeptikus volt, mert tudta, hogy Jon szívesen barkácsol, de sokszor félbehagyta a megkezdett projekteket. Ugyanakkor, amikor megkezdték az ásást, tisztában voltak vele, hogy innen nincs visszaút.Nem volt könnyű feladat teljesen egyedül megépíteniük álmaik medencéjét, és útközben persze akadt néhány nehézség is. Az első problémával akkor szembesültek, amikor rájöttek, hogy nem lesz olyan egyszerű bejuttatni a kotrógépet a kertjükbe, mint gondolták.

„Sokáig ott állt ez a hatalmas lyuk a kertünkben, ami nagyon csúnya látvány volt, de Jonnak volt egy víziója, én pedig hittem benne, és végül minden összeállt” – mondta Caroline.

Caroline elmagyarázta, hogy az esővizet az ereszcsatornából és a tetőből a medencébe kellett vezetniük, hogy feltöltsék, ami sokáig tartott, de amióta elkészültek vele, a karbantartási költség nagyon alacsony.

A természetes úszómedence szaunával és terasszal is rendelkezik; és a körülötte gondosan kiválasztott növények tartják azt tisztán. A levegőt egy légbuborék-rendszeren keresztül szívják át a kavicson, majd a növények elvégzik a folyamat többi részét. Caroline szerint „mennyei élmény volt” először megmártózni a kész medencében.

„A növények teljesen tisztán tartják, és egész évben gyönyörű marad, télen sem kell letakarni, és sok állatot vonz a kertünkbe” – mondta Caroline.

A házaspár 18 ezer fontot költött a medence megépítésére, és azt mondták, a legtöbbe a növények kerültek, mivel a megfelelő fajtákra volt szükségük, amik tisztán tartják a vizet. De Caroline azt is hozzátette, hogy rendszeresen tesztelik a vizet, hogy biztonságosan úszhassanak benne.

Azt mondják, a végeredmény még annál is jobb, mint amit elképzeltek, idejük nagy részét a medence körül töltik, és családtagokat, barátokat is szívesen látnak vendégül. Az Instagramon is osztanak meg képeket a medencéről, ahol közel 16 ezer követőjük van.

Fotók: Caroline és Jon Edwards/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet