KezdőlapHobbyA kertész szerint ezzel a módszerrel édesebb lesz az idei eper -...

A kertész szerint ezzel a módszerrel édesebb lesz az idei eper – a kártevőktől is megvéd

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bármennyire is mutatós a boltban vásárolt eper, ízben össze sem hasonlítható a saját kerti eperhez. Fedezzük fel együtt a kertészek titkos trükkjét, hogy a lehető legédesebb gyümölcsöt fogyaszthassuk egész nyáron.

Ha úgy tűnik, hogy az eper tökéletesen be van érve, de még sem eléggé édes, akkor annak oka lehet. Ha májusban és júniusban hideg, felhős vagy esős volt az időjárás, vagy ha a hőmérséklet szélsőséges volt, akkor a gyümölcs savanyú, de akár keserű is lehet.

A rossz talajviszonyok, az alacsony napsugárzás és a nem megfelelő időben történő ültetés szintén savanyú vagy keserű termést eredményez.

A túlzsúfolt és a nem megfelelően gyérített növényeken ízetlen, savanyú termés lesz. Nézzük meg, mit tehetünk annak érdekében, hogy édes és hibátlan eprünk teremjen a kertben?

A kertészek titkos trükkje

“Az eper kicsi és szívós növény. Kevés odafigyelést igényel, évről-évre egyre inkább olyan új hajtásokat fejleszt ki, amely bőségesen és hosszú időn keresztül teremni fog. Ha az idén szép termésről álmodozunk, akkor mindenképp ajánlott trágyázni az epertövet, amely elősegíti a bőséges eperhozamotmondta Holly Tyers gyümölcs-, és zöldségtermesztő szakértő.

Annak érdekében, hogy a madarak ne vigyék el az ízletes piros terméseket, érdemes hálóval leborítani az epertöveket. Az is fontos, hogy ritkítsuk, miután már leérett, hogy még egyszer tudjon teremni.Hogyan lehet megszabadulni a kártevőktől?

Holly Tyers, aki gyermekkora óta szenvedélyesen foglalkozik a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel, sokat segített apjának a kertben, azt mondja, hogy borágót kell ültetni az eper mellé, ez a növény távol tartja a kártevőket.

A borágó vagy más néven csillagvirág, elriasztja a kártevő rovarokat, és növeli az eper termelékenységét. A borágó salátákban, levesekben és szószokban használható a konyhában.

Friss levelei spenóthoz, salátákhoz, szendvicshez is keverhetők. Széles körben használják a természetes orvoslásban és a kozmetikai iparban. Vízhajtó, gyulladáscsökkentő, reumaellenes hatása van, de a durva, viszkető, száraz, érett és pattanásos bőr kezelésére is ajánlott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet