KezdőlapHobbyA kutyaszakértő szerint ez a legjobb őrző-védő kutyafajta azoknak, akik még soha...

A kutyaszakértő szerint ez a legjobb őrző-védő kutyafajta azoknak, akik még soha nem tartottak kutyát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy kutyakiképző elárulta, melyik a legjobb őrző-védő kutyafajta azoknak, akik korábban még soha nem tartottak kutyát.

Az Egyesült Királyságból származó Will Atherton egy TikTok videóban osztotta meg, hogy szerinte melyik a tökéletes fajta azok számára, akik még soha nem tartottak kutyát, és egy kis biztonságérzetet szeretnének.

Will a videóban imádott labradorja mellett ül, de elárulta, hogy nem ez a megfelelő kutya, ha védelemre is vágyunk. „Bár imádom a labradorokat, nem titok, hogy ezek a szelíd óriások nem feltétlenül a legjobb őrző-védő fajta, még akkor sem, ha új gazdiknak tökéletesek” – magyarázta.

A kutyaszakértő ehelyett egy jóval nagyobb termetű kutyát ajánlott. Kifejtette, hogy az igazi őrző-védő kutyafajtákat tapasztalt kutyatartókra kell bízni, akik tudják, hogy kell kiképezni azokat, és jól megértik a viselkedésüket.

„A valóságban, ha azt hiszed, hogy szükséged van egy házőrző kutyára, akkor arra van szükséged, hogy a betörő eleve ne menjen be a házba. Ehhez nem őrző-védő képességekre van szükség, hanem megfélemlítési tényezőre” – mondta.

„Egy olyan kutyára, ami ugat, ha valaki olyan jár a házad környékén, akinek nem kellene, méghozzá mély, mennydörgő ugatással” – folytatta.

A kutyaszakértő szerint ez a legjobb őrző-védő kutyafajta azoknak, akik még soha nem tartottak kutyát
Az újfundlandi remek őrző-védő kutya – Fotó: 123RF

Ha egy labrador tulajdonságait, de egy nagytestű kutya, például egy masztiff megfélemlítő erejét szeretnénk, Will az újfundlandi fajtát ajánlja.

„Szerintem ez nagyszerű választás olyan gazdiknak, akiknek ez az első kutyája, és őrző-védő képességeket keresnek” – tette hozzá.

A kutyaszakértő videója azóta rendkívül népszerű lett a közösségi oldalon, és több kutyatulajdonos is megosztotta a véleményét a témában. Az egyik hozzászóló azt írta: „Egy újfundlandival nőttem fel. A létező legjobb kutya.”

Egy másik felhasználó pedig megjegyezte: „Mindig is voltak újfundlandi kutyáink, és szerintem ezek a legjobb kutyák kezdőknek és családoknak.”

„Bár szeretem az újfundlandikat, azok, amelyekkel találkoztam, egy kis finomságért cserébe elvezetnék a betörőt a legértékesebb dolgokhoz” – jegyezte meg egy harmadik válaszadó.

Egy negyedik hozzászóló viszont újfundlandi-labrador keverék kutyáját dicsérte: „Nagy és ijesztően ugat, miközben a biztonság kedvéért az asztal alá rejtőzik” – írta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet