KezdőlapHobbyA szakértő szerint ezért nem szabad a hálószobába tükröt rakni

A szakértő szerint ezért nem szabad a hálószobába tükröt rakni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szakértők elmagyarázták, miért nem szabad tükröt tartani a hálószobában, és az okok egészen meglepőek.

Az utóbbi időben egyre többen kérik szakember segítségét a nyugodt és pihentető alváshoz.

Egy ágyak és matracok gyártására szakosodott híres cég együttműködött egy Feng Shui szakértővel annak érdekében, hogy elmagyarázza, milyen feltételeknek kell megfelelni egy hálószobának a pihentető alvás érdekében.

Mi történik a szakértők szerint, ha tükröt tartunk a hálószobában?

Priya Sher szakértő szerint a tükrök nem alkalmasak a hálószobákba, mert olyan hatással vannak a szoba energiáira és fényeire, amelyekről a legtöbben nem is tudnak.

Amikor a tükör az ablakkal ellentétes oldalon van, meglehetősen megnehezítheti az alvást.

„Kerülni kell a nagyméretű tükrök elhelyezését a hálószobában. Ha pedig már vannak tükrök a szobában, nem szabad az ablak közelében elhelyezni azokat, mert a visszavert fény aktiválja a szoba energiáit, megnehezítve az alvást.” – magyarázta Priya Sher, a Feng Shui művészetének szakértője a The Sun szerint.

Sőt, mi több, az elektronikai termékek, például a televíziók, sem valók a hálószobába, mert felületük visszaverheti a fényt, mivel ugyanazon az elven működnek, mint a tükrök.

Tehát a nyugodt és pihentető alvás érdekében érdemes eltávolítani az említett tárgyakat a hálószobából, és ne feledkezzünk meg a fényforrásokról sem. Szakértők szerint a hálószoba megvilágítására az éjjeli lámpák a legalkalmasabbak, mert ezek meleg, pihentető fényt bocsátanak ki, ami megkönnyíti az elalvást.

A Feng Shui szakértői szerint az ágy elhelyezkedése is fontos szerepet játszhat a pihenésben. Szerintük az ágynak a szobaajtótól legtávolabbi sarokban (azzal átlósan) kell állnia. Ha elég nagy a szoba, az ágy állhat akár középen is.

Az is fontos, hogy az ágy mindkét oldalról megközelíthető legyen, még akkor is, ha csak egy személy alszik benne. Ugyanakkor a fejtámla is fontos, ami nemcsak a kényelem szempontjából nélkülözhetetlen, de a párkapcsolatban is segítséget nyújt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet