KezdőlapHobbyAz állatorvos szerint ezek az emberi ételek mérgezőek a kutyákra nézve -...

Az állatorvos szerint ezek az emberi ételek mérgezőek a kutyákra nézve – halálosak is lehetnek!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy kanadai állatorvosi klinika állatorvosai egy TikTok videóban sorolták fel azokat a gyakori élelmiszereket, amik mérgezők a kutyák számára, és amik a legtöbb háztartásban általában megtalálhatók. Sok kutyatulajdonost megleptek a felsorolt ételek.

A TikTok videó, amelyet a The Upper Canada Animal Hospital osztott meg, azóta rendkívül népszerű lett, egy hónap alatt több mint 75,5 millióan látták, és azóta már egy második rész is készült belőle, sőt, más felhasználók is elkezdték kiegészíteni a mérgező élelmiszerek listáját újabb elemekkel.

A videóban felsorolt dolgok között szerepel többek között az avokádó, a fokhagyma, a hagyma és az ibuprofen.

A videó leírásában pedig az állatorvosok arra figyelmeztették a kutyatulajdonosokat, hogy mindenképpen végezzenek alapos kutatást, mielőtt új ételeket adnának kedvenceiknek, és azonnal forduljanak állatorvoshoz, ha mégis olyasmit kapnak, amit nem lett volna szabad.

A lista egyik eleme, ami sokakat meglepett, a szőlő volt, ami káros hatással lehet a kutya veséjére, és bizonyos esetekben szervi elégtelenséghez vezethet. A mazsola szintén ugyanezt a hatást válthatja ki.

A videóban szereplő másik, ismertebb termék a csokoládé volt, amelynek fő összetevője, a kakaó az életveszélyes teobromin nevű vegyületet tartalmazza. A kutyák szívverése veszélyesen felgyorsul, ha teobromint fogyasztanak.Egy másik állatorvos szerint a rágógumi is veszélyes, vagy bármilyen élelmiszer, amiben xilit van. Ez a xilóz nevű aldopentózból származtatható cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak. A kutyák számára ez az anyag is mérgező, vérrögképződést és májelégtelenséget okozhat.

A videóhoz többen is hozzászóltak, kiegészítve a mérgező ételek listáját. Az egyik felhasználó például a penészes ételek veszélyére figyelmeztette a többi kutyatulajdonost.

Egy másik felhívta a figyelmet arra, hogy egyes mogyoróvajakban is lehet xilit, ezért nem árt óvatosnak lenni ezzel a finomsággal, és lehetőleg inkább olyan terméket választani, ami nem tartalmaz plusz adalékanyagokat.

A The Upper Canada Animal Hospital második videójában szintén bővítette a listát: a veszélyes anyagok között a fagyálló, élesztő, patkányméreg, D-vitamin, makadámdió és a penész is szerepelt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet