Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Egy kétgyerekes édesanya elképesztő frizurákat varázsol a kislányainak, és meg is örökíti azokat, az internet pedig megőrül érte.

A hajfonás különböző mintázatait először az afrikai törzsek vezették be, ahol a hajfonás a szokások része volt. A hajfonat mintája utalhatott a viselője életkorára, családi állapotára, gazdagságára, hatalmára, társadalmi helyzetére, arra, hogy milyen szerepet töltött be az adott közösségen belül. Bizonyos esetekben pedig a hajfonat egyenesen elengedhetetlen volt a túléléshez. Manapság a hajfonás a frizurák fontos elemévé vált, és egy komplex minta igazán különlegessé, egyedivé teheti a viselőjét.

Mariya Bobroy, aki két kislány édesanyja, valósággal a megszállottja lett ennek a művészetnek, és most nap, mint nap igazi remekműveket alkot a lányok hajából. Az anyuka alkotásai egyszerűen lenyűgözőek, és ha vetsz rájuk egy pillantást, minden bizonnyal téged is megihletnek.

Az egész azzal kezdődött, hogy Mariya megunta a sima lófarkat

Mariya két lány édesanyja: Briana 8, Ariana pedig 6 éves. Két kislány mellett az édesanya késztetést érzett arra, hogy valami igazán aranyos dologgal kísérletezzen, ami a gyerekek haját illeti, ami meghaladja a megszokott és unalmas kontyokat és lófarkakat.

Miután megnézett néhány oktatóvideót a YouTube-on, Mariya kipróbálta a tanultakat Briana haján, és rájött, hogy innen már nincs visszaút – innentől kezdve a hajfonás rabja lett.

A hajfonás rutinja nem is volt olyan bonyolult, mint gondolta

Eleinte Mariya körülbelül 1 órát töltött a bonyolult fonatokkal, de saját bevallása szerint idővel és gyakorlással egyre könnyebben boldogult. Minden reggel befonja a lányok haját iskola előtt, miközben ők reggeliznek. Ez, attól függően, hogy aznapra éppen milyen mintát választ, körülbelül 10-20 percet vesz igénybe. Vannak olyan hajfonatok is, amik akár napokig is gond nélkül megmaradnának, de ő imád valami újat kitalálni minden nap. Mariya azt mondja, hogy ez a közös program nagyon fontos a számukra, és nagyra értékelik az így együtt töltött időt.

Az egyedi frizurák ugyanakkor a lányok mindennapi életét is megkönnyítik

Az édesanya azt is elárulta, hogy a lányok rengeteg bókot kapnak különleges frizuráik miatt. Az emberek általában meglepődnek, amikor megtudják, hogy Mariya teljesen önállóan tanulta meg ezt a művészetet, és sokan kérik tőle, hogy őket is tanítsa meg a fonási technikáira. Ez a legfőbb oka annak, hogy saját YouTube csatornát indítottak. Mariya nemcsak a saját lányai haját imádja befonni, a barátainak is szeret különleges mintákat, stílusokat kitalálni.

A rengeteg figyelem pedig egyértelműen jót tett a gyerekek önbizalmának is. Szeretnek mesélni az embereknek az általuk ismert különböző fonatokról, és ez mindig nagyszerű téma egy beszélgetés kezdeményezéséhez. Arianát nagyon érdekli a divat, és szereti a ruháit a frizuráihoz igazítani. Most már elég idős ahhoz, hogy ő is saját ötletekkel álljon elő, és az édesanyja próbálja is megvalósítani azokat.

Nyitó fotó: brianasbraids/Instagram, brianasbraids/Instagram, brianasbraids/Instagram