KezdőlapHobbyEgy oroszlán, egy medve és egy tigris, akiket megmentettek a bántalmazó tulajdonosoktól,...

Egy oroszlán, egy medve és egy tigris, akiket megmentettek a bántalmazó tulajdonosoktól, és úgy döntöttek, hogy családként élnek együtt

-

Az oroszlánok, a tigrisek és a medvék a természetben teljesen különböző életmódot folytatnak – az oroszlánok falkákban élnek, míg a medvék és a tigrisek inkább magányosan. De az életben néha furcsa párosok (vagy hármasok) alakulhatnak ki. Ebben az esetben ugyanis a három állat létrehozta a maga furcsa kis falkáját, és teljes összhangban éltek egymással, annak ellenére, hogy különböző fajokhoz tartoztak.

A trauma miatt, amelyet átéltek, egyedülálló kötelék alakult ki közöttük, és mindannyian tanulhatnánk tőlük. Ez a furcsa trió ugyanis bebizonyította, hogy még ha teljesen különböző világokban is élnek, megszerethetik egymást, és kötődhetnek egymáshoz.

Lássuk, pontosan hogy is alakult ki ez a nem mindennapi és különlegesen szoros barátság.

Egy szomorú felfedezés

2001-ben a Georgia állami rendőrséget szívszorító látvány fogadta egy drogkereskedő otthonában. A ház alaksorában 3 rémült állatkölyökre bukkantak: egy medvére, egy tigrisre és egy oroszlánra. Mind a három kölyök alultáplált volt, parazitákkal fertőzött, és látszott rajtuk, hogy embertelen bánásmódban volt részük.

A fekete medvebocs, Baloo, egy hámba szorult, ami átvágta a bőrét. A bengáli tigriskölyök, Shere Khan, majdnem a halálán volt, és az afrikai oroszlán, Leo, egy kis dobozba zárva szorongott, nyílt sebbel a pofáján. A tragikus napok ezzel szerencsére véget értek.

A BLT új otthona

A hatóságok felvették a kapcsolatot a georgiai természeti erőforrások minisztériumával, akik segítettek új otthont találni a hármasnak – a BLT nevet az állatok angol neve miatt kapták: bear, lion, tiger – és végül a Noah’s Ark állatmenhelyen sikerült elhelyezni őket. Baloo, Shere Khan és Leo még mindig az átélt trauma hatása alatt voltak, és egymáshoz fordultak vigaszért. Néhány hónapnyi gyógyulás után az állatok már sokkal magabiztosabbnak tűntek, és az is látszott, mennyire ragaszkodnak egymáshoz: egymáshoz dörgölőztek, mosdatták egymást, és együtt játszottak.

Ahogy a hármas idősebb lett, a mentőközpont vezetői szomorúan bár, de tudomásul vették, hogy felnőtt korukban valószínűleg el kell választaniuk őket egymástól. Úgy gondolták, ez teljesen természetes, és arra számítottak, hogy az állatok is a természet törvényei szerint viselkednek majd. De úgy tűnt, a családi kötelék túlságosan szoros volt közöttük. Testvérek voltak, és nem volt rá mód, sem szükség, hogy elválasszák őket egymástól.

Így néz ki Baloo, Shere Khan és Leo felnőttként

Baloo, az amerikai fekete medve, szenvedte el a legtöbb bántalmazást kölyökként, őt meg is kellett műteni, amikor megmentették. Ezért egy kis időre el kellett választaniuk a testvéreitől, és amikor visszakerült közéjük, nyalogatták, és egy kissé durvább dörgölőzéssel fogadták, ami az állatoknál a szeretet jele. Baloo nyugodt és magabiztos medve lett, aki szinte bármire képes lenne egy kis édességért.

Shere Khan, a bengáli tigris volt a legkisebb a 3 kölyök közül, és a legpajkosabb is. Játék közben megtámadta a két másik kölyköt, de ugyanakkor ő volt a legszeretetteljesebb is. Úgy mutatta ki a testvérei iránt érzett szeretetét, hogy lefejelte őket, és hozzájuk bújt.

Leo, az afrikai oroszlán, élvezte a hosszú szunyókálásokat. Nyilvánvaló volt, hogy imád lustálkodni, de élvezte a felfedezés pillanatait is, amikor új helyeket, ételeket, illatokat vagy játékokat vizsgálhatott meg, amiket a gondozói adtak neki.

A végső búcsú

A 3 testvér 15 évig élt együtt. A gondozók azt mondják, soha nem látták őket verekedni, vagy erőszakosan viselkedni egymással. Miután együtt túléltek egy ilyen szörnyű rémálmot, sok-sok közösen töltött boldog nappal ajándékozták meg egymást.

2016-ban Leot rákkal diagnosztizálták, és az oroszlán nem sokkal később elpusztult. Shere Khan 2018-ban követte őt, testvére mellett temették el, a menedékházuk közelében, ami a kedvenc helyük volt. Baloo ma a trió egyetlen élő tagja, továbbra is a menhelyen él, és várja a napot, amikor ők hárman újra együtt lehetnek.

Fotók: The BLT – Baloo, Leo and Shere Khan/Facebook

Legfrissebb

Ez is érdekelhet