KezdőlapHobbyEgy szegény halász egy 330.000 dollár értékű igen ritka gyöngyöt talált!

Egy szegény halász egy 330.000 dollár értékű igen ritka gyöngyöt talált!

-

Egy szegény halász a családjával épp élelemszerzési körúton volt a thaiföldi tengerparton, amikor véletlenül egy igen ritka gyöngyöt talált. A férfi nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy a kis ékszer valójában egy vagyont ér.

A 37 éves Hatchai Niyomdecha és családja épp kagylót gyűjtött a tengerparton, amikor “megütötte a főnyereményt”. A férfi egy elhagyott bóját talált a parton, amelyhez több kagyló volt tapadva. Összeszedte a kagylókat, majd a 35 éves testvérének adta, aki hazavitte.

A kincseket érő gyöngyöt végül a két testvér édesapja fedezte fel kagylótisztítás közben. A Melo Melo kagyló gyöngyének színe narancssárgás-barna, a narancssárga a legdrágább. Hatchai gyorsan hívta a feleségét és a két fiát, hogy vegyék közelebbről szemügyre a 7,68 gramm súlyú ékszert. A szegény család házában összegyűlt szomszédok hamar rájöttek, hogy a szokatlan színű gyöngy minden bizonnyal rendkívül értékes.

Hatchai az mondta, hogy néhány nappal ezelőtt furcsa álma volt, hogy egy különleges gyöngyöt fog találni.

“Egy fehér, hosszú bajszú öregember azt mondta, hogy menjek a partra, mert egy értékes ajándékot fogok kapni. Azt hiszem, ő vezetett, hogy megtaláljam a gyöngyöt. A gyöngyért kapott pénz nemcsak az életemet, hanem az egész sorsomat is megváltoztatja. Az egész családomnak jobb lesz az élete” – mondta a férfi. Úgy gondolja, hogy az álombeli idős ember olyan istenség lehet, aki segíteni akart neki kitörni a szegénységből.

Vásárlók jelentkeztek

A szegény halász története gyorsan elterjedt az interneten, így egyre többen tettek ajánlatot a gyöngy megvásárlására. A régió üzletembere 1 millió baht ajánlatot tett a gyöngyért. Ez körülbelül 33 000 dollár, de Hatchai és családja elutasította.

Egy másik gyűjtő-érdeklődő 5 millió baht-ot ajánlott fel, de ezt sem fogadták el. Egy harmadik potenciális vevő most tárgyal a családdal, de előbb meg szeretne győződni róla, hogy valóban igazgyöngyről van-e szó. Éppen ezért Thaiföldre repült, de mikor odaért be kell tartsa a kéthetes karantént, és koronavírus megelőzésével kapcsolatos utasításokat. Ez a fajta gyöngy általában a Dél-kínai-tengeren és az Andamán-tengeren található Burma partjainál.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet