KezdőlapHobbyElhagyatott házra bukkant egy fiú, átkutatta, és hátborzongató élményben volt része

Elhagyatott házra bukkant egy fiú, átkutatta, és hátborzongató élményben volt része

-

A ház egy távoli erdőben található, elrejtve a világ szeme elől, csak a fák őrzik. Kísérteties látványt nyújt, és bizonyára nem mindenkinek lenne bátorsága átlépni a küszöbét. Egyvalaki mégis megtette.

A Redditen Durnse néven ismert férfi története mintha csak egy horrorfilmből származna. A képeket még évekkel ezelőtt, 15 éves korában készítette, azt azonban nem tudni, miért várt évekig a történet megosztásával.

Gyerekként Durnse a vakációk nagy részét a Missouri állambeli Rollában töltötte. Arról azonban sokáig még csak fogalma sem volt, milyen kísérteties titkokat rejteget a folyó túlpartja. Az elhagyatott házat minden oldalról benőtte a fű, ki sem látszott a növényzet közül. A fiú azonban egy napon mégis felfedezte, és mivel kíváncsi természete volt, úgy döntött, feltérképezi az épületet.

Mindez 2010-ben történt, egy téli napon, amikor a szülei egyedül hagyták őt otthon. Aznap Durnse úgy döntött, végigsétál egy hosszabb ösvényen, amelyen azelőtt még soha nem járt. 15 perces séta után még nem bukkant az emberi élet semmilyen nyomára. Valami azonban mégis azt súgta neki, hogy a közelben valahol lennie kell egy háznak. Aztán megpillantotta az épületet, ami hatalmas, kidőlt fatörzsek és magas gyom között rejtőzött. Úgy tűnt, hosszú évek óta elhagyatottan állhatott. A fiú nem sokat gondolkodott, és úgy döntött, felfedezi a környéket.

A ház tövében felfedezett egy rozsdás gépet, amelynek segítségével az egykori tulajdonok valószínűleg vízhez juthattak a közeli folyóból. Az épület ablakai betörtek. A ház közelében a fiú egy régi cégtáblára bukkant, „Sunkist Oranges” felirattal, amiből legalább megközelítőleg megállapíthatta a ház korát.

Ezután úgy döntött, hogy bent is körülnéz. Mivel nem látott semmi arra utaló jelet, hogy tilos lenne belépnie, Durnse átlépte a küszöböt. Legnagyobb meglepetésére a csillárok nagy részét érintetlenül a helyén találta. Az egyik sarokban hatalmas fémkályhát talált. Belenézett, de nem talált semmi szokatlant. Semmi nem utalt rá, vajon mikor járhatott valaki utoljára a házban, Durnse azonban úgy vélte, hogy a ház legalább 50 éve állhatott ott.

A konyhában vastag porréteg lepte a polcokon maradt tányérokat és csészéket. Úgy tűnt, mindent sietve hagytak ott.

„Olyan érzés volt, mintha a tulajdonosok hirtelen felálltak volna, és kisétáltak volna az ajtón. Azt mondanád, hogy felálltak az asztal mellől, elmentek, és soha többet nem jöttek vissza.” – írta a férfi a közösségi oldalon, amikor megosztotta a képeket.

Miután megvizsgálta az elhagyott házat, Durnse úgy gondolta, legjobb, ha távozik, és meghagyja a házat a kísérteteknek. Meg kell említenünk azonban még egy fontos részletet, amire csak később derült fény.

Az egyik falon lógott egy kép, amit később körülbelül 3 ezer dollár értékűre becsültek. Vajon ki hagyhatott hátra egy ilyen értékes festményt, kitéve azt a hideg, az eső és a nedvesség káros hatásainak? Valószínűleg valaki olyan, akinek jó oka volt rá, hogy soha ne térjen vissza a házba.

Legfrissebb

Ez is érdekelhet