KezdőlapHobbyEzért kell citromlevet csepegtetni az orchidea öntözővizébe

Ezért kell citromlevet csepegtetni az orchidea öntözővizébe

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az orchideák gyönyörű virágok, amik nagyszerűen mutatnak a szobában, de mivel viszonylag kényes növények, sok odafigyelést és gondoskodást igényelnek, hogy egészségesek maradjanak és folyamatosan virágozzanak.

Egy egészséges orchidea gyökerei jól hidratáltak, levelei pedig zöldek és erőteljesek. Ha azonban a levelek petyhüdtek, erőtlenek, és a növény már régóta nem virágzik, megpróbálhatod regenerálni azt egy egyszerű, de annál hatékonyabb trükkel – citromlé használatával.

A trükk, amivel hosszú ideig megőrizheted az orchidea egészségét és életerejét

Ahhoz, hogy az orchideád levelei fényesek és egészségesek maradjanak, és csak úgy ontsa magából a virágokat, érdemes időről időre néhány csepp citromlevet adni az öntözővízhez. Ez savasítja a vizet, és pozitív hatással lesz a növény fejlődésére.

A legjobb eredmény érdekében hetente egyszer kell öntözni. Önts langyos vizet néhány csepp citromlével egy edénybe, és helyezd bele a növényt. Hagyd állni a vízben 30 percig, majd tedd vissza a növényt a szokásos helyére.

A citromlé az orchidea gyökérzetének erősítésére, a gyökérrothadás megelőzésére és a virágzás serkentésére is kiválóan alkalmas.

A levelek tisztítására is használhatunk citromlevet

A citromlé másik nagyszerű felhasználási módja az orchideák esetében a növény megtisztítása. Hígítsd fel a citromlevet 1:5 arányban vízzel, és áztass bele egy szivacsot ebbe a keverékbe, majd törölgesd le a növény leveleit, eltávolítva róluk a port és egyéb szennyeződéseket.Ezt körülbelül 3-4 havonta kell megismételned, ha úgy látod, hogy a levelek nagyon porosak, és a sima víz nem elegendő ahhoz, hogy megtisztítsd azokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet