KezdőlapHobbyEzért kell sót szórni grillezés közben a parázsra: bárcsak korábban ismerted volna...

Ezért kell sót szórni grillezés közben a parázsra: bárcsak korábban ismerted volna ezt a trükköt

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A tavasz beköszöntével egyre többen mennek ki a zöldbe sütögetni. A szabadtéri grillezéskor sütött hús sokkal ízletesebb, mintha bent egy serpenyőben készítenénk el. A füst azonban meglehetősen zavaró lehet főleg a szomszédok számára, akiket nem hívtak meg a piknikre.

Az alábbiakban nézzünk egy igen hasznos trükköt, amely segítségével megszabadulhatunk a bosszantó füsttől.

A só szerepe a grillezésben

A sikeres grillezés nemcsak a hús minőségén és a választott fűszereken múlik, hanem a grillező ügyességén is. A szenvedélyes grillező tudja, hogy milyen bosszantó tud lenni, ha füst kerül a szemébe. A só ebben az esetben nagy segítségünkre lehet, nem csak az ételek ízesítésére, de ki gondolta volna, hogy a füst ellen is hatékonyan felvehetjük vele a harcot.

Az egyik leghasznosabb trükk, ha sót szórunk közvetlenül a parázsra. Ez nem csak fokozza az étel ízét, hanem segít szabályozni a hőmérsékletet, így a grillezés közben keletkezett füstöt is.

Nézzük, mi a só szerepe a grillezésben:

A túlzott füst csökkentése – a só képes felszívni a parázsra csöpögő zsír egy részét, így megakadályozza annak megégését, és csökkenti az erős füstképződését, amely befolyásolhatja az étel ízét is.



Állandó hőmérséklet fenntartása – amennyiben durva sót adunk a parázshoz, elősegíti a hő egyenletes eloszlását, megkönnyítve az ételek kiegyensúlyozottabb elkészítését.

A só egyéb felhasználási módjai a konyhában

Égő parázsra dobva csökkentheti a lángok intenzitását anélkül, hogy teljesen eloltaná a parazsat, így jobban ellenőrzés alatt tartható a főzési folyamat.

A só megbízható szövetsége kisebb konyhai tüzek esetén is, például a forró olaj okozta tüzeknél. Gyorsan felszívja az olajat, segít korlátozni az égést és megakadályozni a lángok terjedését.

Óvintézkedések és korlátozások a só használatára vonatkozóan

Annak ellenére, hogy a só hatékony lehet a lángok esetén, mégsem ajánlott nagyobb tüzek eloltására. Ezenkívül vegyi anyagokkal vagy elektromos berendezések esetében keletkező tűz esetében veszélyes füst szállhat fel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet