KezdőlapHobbyEzt a gyönyörű karácsonyi kisfilmet nehéz könnyek nélkül végignézni

Ezt a gyönyörű karácsonyi kisfilmet nehéz könnyek nélkül végignézni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megannyi szívszorongató élettörténet létezik a nagyvilágban, de csak töredéke jut el hozzánk. Bármennyinek is legyünk szemtanúi, mindegyikből tanulhatunk valamit. Az alábbi kisfilm is egy ezen sokatmondó történetek közül, mely a karácsony igazi szelleméről, az ünnep valódi jelentéséről ad fel egy értékes, léleksimogató leckét.

Advent beköszöntével már csak számláljuk a napokat, mennyi van hátra ebből az évből, mennyi időnk marad mindent fontos dolgot elintézni karácsonyig. A lélekben való felkészülés, a lassítás és a szellemi megtisztulás helyett azonban őrült tempóra kapcsolunk: nagytakarítunk, bevásárolunk, ünnepi ötfogásos menüt tervezünk, listát írunk mindarról, amit még be kell szereznünk, és mindig úgy sikerül, hogy az utolsó percben rohangálunk az ajándékok után, aztán végül veszünk valamit, aminek talán semmi jelentősége, de legalább több a semminél.

Az anyagiakkal vagyunk elfoglalva, azzal, hogy körülöttünk minden színpompásan tökéletes legyen. De mi van a lelkünkkel? A belső értékeinkkel? A másokra való odafigyeléssel? Azokkal az apró, jelentéktelennek tűnő dolgokkal, melyek valójában minden földi jónál fontosabbak?

Erre próbál rávilágítani ez a kisfilm, mely egy brit filmkészítő jóvoltából ébresztgeti a nagyvilágot, másfél héttel karácsony előtt. A Sam Teale Productions reklámfilmje kihangsúlyozza, a karácsonyi varázslatot inkább megteremteni kell, mint megvásárolni. És még nem késő, hogy megfogadjuk a tanácsát.

A 3 perces videóban egy özvegyen maradt édesapa látható, aki kisfia érdekeit nézve megvonja magától az ételt és a meleget, hogy enyhítsen a kiadásokon. Míg a gyermek előtt erős és bizakodó marad, addig a magányában bizony össze-összeomlik, és titokban kizokogja magából a bánatát.

Egyik jelenetben, a kisgyerek épp fodrásznál van, amikor megkérdezik tőle, mit szeretne karácsonyra. A fiú szomorúan így válaszolt: „a Télapó idén rosszul van”. Írt is neki egy levelet, amiben azt kívánta, hogy mielőbb meggyógyuljon.

Rendszeres látogatásainak egyikén, a felesége sírjánál az apa ihletet kap arra, miként lepheti meg a kisfiát karácsonyra anélkül, hogy pénzt kellene költenie. Egy házi készítésű gokartot talált ki, és hozzálátott a barkácsoláshoz.

Az ünnep reggelén, amikor a gyerek reménykedve sietett le a lépcsőn, ott várta őt a meglepetése a fenyő alatt, egy kézzel írott ajándékkártyával: „Boldog karácsonyt, köszönöm a jókívánságokat. Remélem, jól fogjátok érezni magatokat. Szeretettel, a Télapó.” – állt az üdvözletben, melyet ugyancsak az apa készített.

A zárójelenetben az édesapa a gokarton húzza ki a fiát a temetőbe, ahol a gyermek virágot helyez az édesanyja sírjára, és ezt mondta: „Boldog karácsonyt, mami.” A kisfilm egy sokatmondó üzenettel ér véget: „a karácsony varázsát megalkotják, nem megveszik”.

Az Egyesült Királyság-beli Sam Teale Productions mindig arra törekszik, hogy a reklámfilmjét „a jelenlegi helyzetben is relevánssá tegye”. A cég képviselője úgy nyilatkozott: „Idén nagy megélhetési költségválság van az Egyesült Királyságban, ezért azt akartuk bemutatni, hogy milyen karácsonyra számíthatnak az emberek az egyre emelkedő költségek miatt”, nem beszélve a szülők mentális egészségére nehezedő nyomásról, hogy nem tudják megengedni maguknak, hogy örömet szerezzenek a gyerekeiknek.

A négy 21 év alatti személyből álló produkciós csapat hozzátette, arra is rá szerettek volna világítani, hogy a karácsony akkor is ugyanolyan élvezetes lehet, ha nem költünk pénzt.

Az ünnepi reklám, amelyet a cég YouTube-csatornáján és más médiaoldalakon tettek közzé, már több mint 20 millió megtekintést ért el. A 20 éves filmkészítő, Sam Teale a BBC-nek azt nyilatkozta, a visszajelzések alapján a film „olyan módon hatott az emberekre, amire nem számítottam”.

Hozzátette, döntő fontosságú volt megmutatni „a karácsony igazi valóságát”. Mert a reklámban szereplő kisgyerek szívesen lemondana a gokartjáról, csak hogy visszakapja az édesanyját…

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet