KezdőlapHobbyFlakon újragondolva: készítsünk lámpa!

Flakon újragondolva: készítsünk lámpa!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minimum napi két liter vizet meg kell inni naponta! – jelmondat következtében a háztartásokban egyre csak gyűl és szaporodik a pillepalack. Néha, azon túl, hogy szelektíven gyűjtjük, készíthetünk belőlük hasznos tárgyakat is. Az alábbiakban nézzük, hogyan kell pillepalack segítségével szép és praktikus lámpát készíteni.

flakonlampa

Hozzávalók: színes zsinór, decoupage ragasztó, olló, decoupage ecset, lámpafoglalat, ragasztószalag

flakonlampa2

Elkészítés: Válasszunk egy viszonylag kemény műanyagból készült 2, 5 litres flakont, majd vágjuk egyenletesen le a dugóval becsavart részét. Az alját, amit nem szeretnénk felhasználni a lámpához, tekerjük be ragasztószalaggal.

flakonlampa3

flakonlampa4

flakonlampa5

A tetejét kenjük le decoupage ragasztóval, és szorosan, egymás mellé illesztve kezdjük el rátekerni a zsinórt. Ha szeretnénk, csíkosat is készíthetünk, vagy használhatunk többféle színű zsinórt is. Mikor kész a zsinórozás, kenjünk le kívülről is ragasztóval a zsinór felületét, majd hagyjuk egy napon keresztül száradni.

flakonlampa7

flakonlampa8

Száradás és keményedés után óvatosan, csavaró mozdulattal fejtsük le a flakonról. Ha valahol úgy érezzük, hogy gyengébb vagy szétvált a zsinór, húzzuk vissza a tartóra, és ragasztózzuk meg újra, majd megint hagyjuk kiszáradni. Ezután már csak a lámpafoglalatot kell beleillesszük, egy villanyégőt, és már használhatjuk is.

flakonlampa9

flakonlampa10

flakonlampa11

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet