Nyáron a grillsütő szinte állandó szolgálatban van, nem létezik olyan baráti összejövetel, amikor nem kerül fel az izzó rácsra a szaftos hússzelet vagy egy-két pácolt zöldség.
Azonban sokszor gondot jelent a grillrács letakarítása. Hiába találtak fel már mindent tudó pucolószereket, tapasztalatból tudjuk, hogy nem mindig azt tudják, amit a reklám mutat nekünk. Ha már kipróbáltunk ezernyi csodaszert, és mégis zsírtól csöpög mindig a grillünk, próbáljuk ki ezt.
Akár a tópartra megyünk, akár a kert végében sütögetünk, legyen mindig nálunk egy jó nagy fej hagyma. Vágjuk ketté, majd szúrjuk fel a villára az egyik felét, és sütés előtt dörzsöljük át vele a forró rácsot alaposan. Majd ugyanezt a műveletet végezzük el a sütés után is, így hatékonyan eltávolíthatjuk a zsírmaradványokat.