KezdőlapHobbyHogyan kelts jó benyomást állásinterjún

Hogyan kelts jó benyomást állásinterjún

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az imázs minden. Elmondjuk, hogyan alakíthatsz ki jó benyomást keltő imázst magadról, amikor állásinterjúra mész.

A tökéletes munkahely keresése közben rengeteg állásinterjún veszünk részt, szakemberekkel beszélgetünk, de minden találkozás időben rövidnek bizonyul ahhoz, hogy megfelelően kidomborítsuk kompetenciáinkat. Vannak azonban olyan apró trükkök, amelyek birtokában sikeresen el tudjuk adni magunkat egy rövid találkozás esetén is.

„Nagyjából 7 másodpercünk van, hogy a lehető legjobb benyomást keltsük”, mondja Kristen Kaleal.

Az objektív vélemény

Kérjük ki az ismerőseink véleményét. Kérdezzük meg, hogy első ránézésre mi jut eszükbe rólunk. „Konzervatív”, „fiatalos”, „öreges”, „életunt”, „vidám”, „kedves”, mindezeket gyűjtsük össze, majd alakítsuk ki a kívánt képet magunkról. Ne hallgassunk csupán a saját magunk alkotta belső véleményre, mert ez sosem objektív. A saját magunkról alkotott kép mindig torz.

Ápoltság

„A legrosszabb benyomás mindig az, ha elhanyagoltnak tűnsz”, mondja Kaleal. Amikor egy interjúra készülsz, mindig figyelj a részletekre: cipő, a hajad, a körmeid, a táskád. Furcsa, de ha autóval érkezel, az autódra is figyelned kell. Bizonyos esetben az autódra száradt sár, a benne található gyűrött papírok, sörösdobozok is mérvadóak lehetnek nagyban (főleg, ha az autóiparban szándékozunk elhelyezkedni). Tehát: higiénia és ápoltság.

Alkalomhoz illő öltözet

„Ha vezetői posztra pályázol egy szervezetben, az interjúra ne hanyagul öltözve és színes ruhákban érkezz”, mondja Kaleal. „Ha kreatív pozíciót pályázol, ne öltözz visszafogottan és konzervatívan, mert valószínűleg kifogásolni fogják”.

Ne viselj mélyen kivágott ruhát

Kaleal négyújjas szabálya: „Tedd a négy ujjad a kulcscsontod alá. Ha addig ér a blúz, akkor nem kell aggódni a kivágás miatt. Tedd a négy ujjad a térded fölé, és ha ennél nem rövidebb a szoknya, akkor az sem számít még túl rövidnek.”

Ne viselj túl kevés, illetve túl sok sminket

Egy nemrégiben készült tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a nők, akik rendszeresen sminkelik magukat, többet keresnek. Tehát ha ráérzel és megtanulod, hogy mennyi a szükséges, még nem ízléstelen mennyiségű smink, te is sikeresebb lehetsz.

Ne légy figyelemfelkeltő

Ne viselj élénk színeket, csillogó ékszereket, észbontó hajkoronát. Amikor interjúra készülsz tartsd szem előtt, hogy a képességeidre figyeljenek, és ne arra, amit viselsz.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet