Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha már a napokban búcsúztattuk az ó évet, miért ne kezdenénk az újévet szintén egy jó kis bulival, főleg ha az év elején van a születésnapunk. Akinek már van tapasztalata a buli szervezésben, bizonyára emlékszik a szervezés lázának örömére és arra az izgalomra, hogy valami egyedit vigyen be a buliba. Ezzel egy időben viszont nagyon stresszes is egy ilyen esemény megszervezése, főleg ha nem szeretnél sokat költeni.
Itt megtalálhatsz néhány jó tanácsot, ha kevés anyagit szeretnél a buli szervezésére fordítani, de nem szeretnéd, ha ez a hangulat rovására menne.

1. Felejtsd el a meghívókat

Ahelyett, hogy papírból készült meghívókat osztogatnál, fejlődj a korral és használd az internetet. Rengeteg meghívóra specializálódott oldalt találhatsz, ahol kedvedre való meghívók közül válogathatsz.

2. Válassz kevés hozzávalót igénylő ételeket

Keress olyan ételeket, amelyek nem igényelnek sok hozzávalót, de mégis ízletesek. Kerüld az olyan ételeket, amelyeket később nem tudsz elfogyasztani, tehát ne költsd olyan hozzávalókra, amelyeknek csak egy részére van szükséged, a többi része pedig megmarad anélkül, hogy fel tudnád használni.

3. Válassz olyan ételeket, amelyek sokáig elállnak

Ha pár nappal hamarabb el tudod készíteni az ételeket, akkor nem leszel annyira stresszes a buli előtt. Ha pedig készítesz egy bevásárlási listát is, akkor már élvezheted is a buli előkészületeivel járó örömöket.

4. Vásárolj kevesebb típusú alkoholt

Az alkohol, nagymértékben hozzájárul a buli költségének növeléséhez. Mivel nem egészsége, hogy túlzásokba essünk, jó ötlet, ha kevesebb típusú alkoholt szolgálsz fel. Ha van házi készítésű alkoholod, szorítkozhatsz akár csak erre, például minőségi házi bor. Sok személy szívesebben fogyasztja a házi termékeket. Ha mégis arra kényszerülsz, hogy italt vásárolj, akkor vásárolj csomagoltakat és ne darab számra, mert ezek mindig drágábbak.

5. Ne ess túlzásokba a rágnivalót illetően

Sokan szeretnek hangsúlyt helyezni a rágnivalókra, mint mogyoró, mandula, stb., viszont ezektől nagyon hamar jóllakunk és talán még  azelőlött, mielőtt felszolgáltad volna az ételeket. Vásárolhatsz akár egy típusú rágnivalót, amit több edénybe helyezhetsz el az asztalon. Mi a popcornra szavazunk.

6. Kérj árleszállítást

Abban az esetben, ha nem értesz a főzéshez, és egy céghez fordulsz az ételek megvásárlása érdekébe, ne szégyellj árleszállítást kérni, még akkor sem ha a cég képviselői ezt nem említik meg neked.

Hasonlóképpen, nézd meg az árakat több üzletben is és vásárolj a neked legmegfelelőbbtől.

7. Ne ess túlzásokba a díszítésnél

Állj ellen a dekorációnak, és ne ess túlzásokba. Ezek nem csak nagyon drágák, de ha túlzásba viszed, zavaróak is lehetnek a vendégeid számára. Ezen kívül kerüld a tematikus dekorációt, például az évszakhoz illő asztalterítőt, amelyet csak az év egy részében tudod majd használni. Segítségedre lehetnek az ehető dekorációk, mint például egy nagy gyümölcsös tál, amelyet később elfogyaszthattok.

8. Fogadd el a segítséget

Ha a vendéged felajánlja, hogy hoz valamit magával, ne utasítsd el.

Nagy MelindaHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!