KezdőlapHobbyÍgy készítsünk profi öntözőrendszert virágaink számára

Így készítsünk profi öntözőrendszert virágaink számára

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szobanövények vagy a kinti cserepes virágok vesztét leginkább a nem megfelelő folyadékpótlás okozza. Sok odafigyelést igényel, hogy kitapasztaljuk, melyik növénynek mekkora a vízigénye.

viragok

Hogy mennyit kell öntözzünk, az az időjárási viszontagságok függvényében is változik. Mutatunk egy olyan praktikus módszert, amikor a növény magának “adagolja” a vizet.

Ez akkor is jó megoldás lehet, ha hosszabb ideig nem tartózkodunk otthon, így nyugodtan pihenhetünk szabadságunk alatt is. A módszert alkalmazva, nem fognak kiszáradni növényeink. Nézzük meg az alábbi kisfilmet, ebből mindent megtudhatunk részletesen.

A lényeg, hogy készítsük el saját magunk otthon a virágcserepet. Először fából készítsünk egy formát, majd öntsük bele a beton masszát, és várjunk míg megköt. Ezután eltávolíthatjuk a fakeretet, majjd beleültethetjük a növényeket. Majd jön a tulajdonképpeni öntöző berendezés elkészítése.

Két vastagabb falapot vágjunk ki középen, úgy, hogy egy nagyobb üveget tudjunk beleállítani. Rögzítsük alaposan egymáshoz a két lapot, a lyukba állítsuk fejjel lefelé az üveget, és az üveg szájára illesszünk egy kisebb műanyag csövet. Ezen keresztül fogja a növény magának adagolni a vizet, pontosan annyit, amennyire szüksége van. Töltsük meg vízzel az üveget, a cső végét pedig nyomjuk bele a virágföldbe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet