Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A mosógépekben kialakuló párás, meleg környezet remek táptalajt biztosít a penészgombának, egyéb kórokozóknak, ezért ha nem szeretnénk azt, hogy kellemetlen szagok terjengjenek a lakásban, vagy pedig a ruháink is büdösek legyenek mosás után, cselekedjünk.

mosogep-penesz

A penészgombák elszaporodása nemcsak esztétikai problémát, rossz, áporodott levegőt okoz, hanem az egészségre is veszélyt jelentenek, főként a légzési nehézségekkel, asztmával küzdők életét keseríthetik meg.

Hogy semlegesítsük a mosógépben elszaporodó penészgombákat, készítsük el a következő oldatot.

Szükségünk lesz:

– 25 g citromsóra, vagy oxálsavra
– folyékony, klórt tartalmazó tisztítószerre
– szivacsra
– gumikesztyűre

Elkészítés:

Papírtörlővel alaposan töröljük szárazra a mosógép belső részét, majd ezután húzzuk fel a kesztyűt, az oldatból tegyünk egy adagot a szivacsra, és alaposan sikáljuk ki a mosógép belsejét, a gumitömítésekre, gyűrűkre is kiemelten figyelje. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk magára pár óra hosszat a gépet, hogy a tisztítószer kifejthesse fertőtlenítő hatását.

Ezután kapcsoljuk be a gépet, állítsuk be az öblítés programra, a citromsót tegyük bele a mosószer tartóba, majd kapcsoljuk a legmagasabb hőfokra, és indítsuk el. Ha lejárt a program, az eredmény döbbenetes lesz, minden csillogni-villogni fog, friss, üde illat fog áradni a gépből.

Ha szükséges, egy hónap múlva ismételjük meg az eljárást, és ne feledjük, hogy a mosást követően mindig hagyjuk nyitva a gép ajtaját, hogy szellőzhessen.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!