KezdőlapHobbyÍgy védekezhetsz hatékonyan a hangyák és a levéltetvek ellen!

Így védekezhetsz hatékonyan a hangyák és a levéltetvek ellen!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hangya és a levéltetű kéz a kézben járnak, vagyis, ahol hangyák lepik el a gyümölcsfákat, ott egészen biztos sok levéltetű is van. A hangyák elősegítik a levéltetvek szaporodását, cserébe azok mézharmattal látják el őket.

A hangyák szívesen fogyasztják a mézharmatot, így megvédik a levéltetveket a természetes ellenségeiktől, mint például a katicabogár lárváitól vagy a pókoktól. Ha sikerül megszabadulni a levéltetvektől, akkor a hangyák száma is csökken.

Hogyan szabadulhatunk meg a hangyáktól?

1. A hangyák és levéltetvek elleni küzdelem egyik hatékony módszere a fa törzse köré ragasztott ragasztószalag.

Ez megakadályozza, hogy a hangyák felmászhassanak a fára, és elérjék a levéltetveket. A ragasztószalagot úgy kell felhelyezni, hogy a külső oldalon legyen a ragacsos rész. A szalagot időnként le kell cserélni!

2. A katicabogár az egyik leghatékonyabb természetes védekezési módszer a levéltetvek, atkák és más olyan rovarok ellen, amelyek károsítják a növényt.

3. A fahamu hatására egyik napról a másikra eltűnnek a levéltetvek, azonban vigyázni kell, hogy a megfelelő arányban keverjük az oldatot.Oldjunk fel 250 gramm hamut 10 liter vízbe. Hagyjuk állni néhány órát, közben rendszeresen keverjük meg. Gyümölcsfákhoz és rózsákhoz kiváló keverék.

4. Az almafáról eltávolíthatjuk a levéltetűt a következő keverékkel. Keverjünk el 50 gramm hamut 1 liter vízbe, majd miután hagytuk egy kicsit állni, szűrjük le az oldatot, hogy a permetező ne tömődjön el. Csak kora reggel vagy késő este kezeljük vele a fákat.

5. Hihetetlennek tűnhet, de úgy is megszabadulhatunk a hangyáktól, ha két hangyabolyt “összekeverünk”. Az egyik bolyból vigyünk át egy lapáttal a másik kolóniába, látni fogjuk 1-2 napon belül mindkettő eltűnik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet