KezdőlapHobbyKivagy már a kertben tanyázó darazsaktól? Ezzel az egyszerű trükkel megszabadulhatsz tőlük!

Kivagy már a kertben tanyázó darazsaktól? Ezzel az egyszerű trükkel megszabadulhatsz tőlük!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A gyümölcsök érésével egyidőben kertünkben elszaporodhatnak a darazsak. A lakmározó, zümmögő sereg sok emberre jelenthet veszélyforrást. Vannak, ugyanis, akik allergiásak a darázscsípésre. Előzzük meg a problémát, készítsünk házilag egyszerű darázs űzőt.

darazsak-ellen

Azok számára is igen kellemetlen lehet a darázscsípés, akik nem allergiásak rá. Ha megcsípnek, próbáljuk meg minél hamarabb kezelni a problémát. Mossuk át szappannal és vízzel a csípés helyét, és nyomkodjuk jól ki.

A duzzanat csökkentése érdekében, tegyünk rá valamilyen hideg, jeges borogatást. Akinél allergiás reakciók jelentkeznek, forduljon minél hamarabb orvoshoz. Méhcsípés esetén általában a fullánk jól láthatóan benne marad a bőrben, ezt próbáljuk meg teljes mértékben, és minél hamarabb eltávolítani.

Az alábbi videóban okos trükköt találunk, próbáljuk ki, így kiűzhetjük a kertünkbe merészkedő darazsakat. Fogjunk egy nagy papírtasakot, töltsük meg gombóccá gyűrt újságpapírral. A lényeg, hogy jó nagy gömbszerű labdacs keletkezzen belőle. A száját zárjuk le, és akasszuk fel a kertbe.

Az érkező darazsak valószínű, el fogják kerülni a kertet, mivel azt hiszik, hogy már egy másik darázscsalád tartózkodik ott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet