KezdőlapHobbyLocsold ezzel a keverékkel a paradicsomot, ha egészséges és bőséges termést szeretnél

Locsold ezzel a keverékkel a paradicsomot, ha egészséges és bőséges termést szeretnél

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha meglocsoljuk a paradicsomot tejjel, rövid időn belül észrevehető az eredmény! Íme a tapasztalt kertészek titka!

A nagyszüleink által is használt trükk az utóbbi időben a kertészek egyik aduászává vált. Egyikük saját terményén akarta kipróbálni a paradicsom tejjel való locsolását, és rövid időn belül már látható is volt az eredmény.

De miért is érdemes locsolni a paradicsomot tejjel?

A kerttel rendelkezők nagyon jól tudják, hogy az egészséges, gazdag és jó minőségű terméshez időre, odafigyelésre, arányos befektetésre és néhány hasznos trükkre van szükség.

Ha a paradicsomról beszélünk, akkor vegyi és természetes kezelésekre is szükség van ahhoz, hogy megvédjük a betegségektől és a rovaroktól.

A paradicsompalántákat a tavasz első heteiben ültetik ki a kertekbe és az üvegházakba. Néhány hónap alatt aztán eléggé kifejlődnek ahhoz, hogy begyűjthessük róluk az első paradicsomokat. De ehhez különféle trükköket és módszereket kell alkalmaznunk, hogy megvédjük őket a rothadástól, de a termést megtámadni képes rovaroktól is.

Esetükben a hatékony gondozási módszer alapja egy olyan élelmiszer, amely nem hiányzik szinte egyetlen ember konyhájáról sem: és ez a tej. Figyelem, ehhez a trükkhöz nem pasztörizált és forralatlan tejet kell használnunk.

Locsold ezzel a keverékkel a paradicsomot, ha egészséges és bőséges termést szeretnél

Hogy mit kell tennünk?

Oldjunk fel egy liter tejet kilenc liter vízben. Ha töményebb „csodaszert” szeretnénk, akkor csak öt liter vizet használjunk hozzá. Az így kapott oldatot egy permetezőtartályba töltjük, és a növényekre, levelekre és gyökerekre szórjuk – magyarázta a trükköt tesztelő férfi.

Az első kezelést egy héttel a palánták kiültetése után végezzük el. A másodikat két-három héttel később, nyár közepéig lehet elvégezni, amikor a növények elkezdenek termést hozni.

A levelekre és a szárra felvitt tej segít megelőzni a peronoszpóra kialakulását.

Ez a megoldás nemcsak a kártevőket és betegségeket tartja távol, hanem egy hatékony természetes trágyának is bizonyul. A tej fontos fehérje-, vitamin- és kalciumforrás, és ha vízzel hígítva kerül a talajba, ahol a növények fejlődnek, egyszerűen gazdagítja a termésünket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet