KezdőlapHobbyMegdöbbent az anyuka, hogy mi minden jön le a fakanálról egy alapos...

Megdöbbent az anyuka, hogy mi minden jön le a fakanálról egy alapos tisztítás után

-

Egy ausztrál anyuka, aki kipróbálta a Master Chef egyik zsűritagjának, Matt Prestonnak egyszerű trükkjét a fakanál megtisztítására, teljesen megdöbbent az eredményen.

Ha eddig azt gondoltad, hogy néhány gyors mozdulattal és egy kis dörzsöléssel megszabadulhatsz a fakanálra tapadt összes ételmaradéktól, akkor sajnos csalódnod kell. A fa porózus anyag, ezért a baktériumok sokkal könnyebben megtapadnak a felületén, mint például a fémből készült konyhai eszközökön.

Egy ausztrál anyuka, aki kipróbálta a szakács és ételkritikus módszerét, megfogadta, hogy azonnal a kukába dobja a kanalat, miután meglátta az eredményt.

A módszer lényege tulajdonképpen annyi, hogy 20 percen át forró vízbe kell áztatni a fakanalat. A 20 perc elteltével a nő, aki egyébként tisztának gondolta a szóban forgó kanalat, azt tapasztalta, hogy a víz homályos és mocskos, a felszínén pedig olajos foltok úszkáltak, amik itt-ott az edény falához tapadtak. Az ausztrál nő a Facebookon is megosztotta a képet. A bejegyzéshez közel 200 hozzászólást írtak az ismerősei, akik szintén kipróbálták az áztatós módszert, és ledöbbentek az eredménytől, de természetesen akadtak olyanok is, akik szerint fölösleges emiatt aggódni, hiszen ők már évek óta ugyanazt a fakanalat használják, mégsem esett semmi bajuk.

Matt Preston még 2016-ban mutatta be ezt a praktikus kis trükköt a fakanál tisztítására, és inkább a szilikonból készült spatulák használatát javasolta, amelyek higiénikusabbak, rugalmasak és hőállóak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet