KezdőlapHobbyMi történik, ha szódabikarbónát keverünk a macskaalomhoz? Egy zseniális trükk, amely kisegít...

Mi történik, ha szódabikarbónát keverünk a macskaalomhoz? Egy zseniális trükk, amely kisegít baj esetén!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szódabikarbóna sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően szinte minden háztartásban megtalálható. Jó, ha mindig kéznél van, hiszen használható a konyhában, nagytakarításhoz, a kertben, de segítségével a kellemetlen szagoktól is meg tudunk szabadulni.

A macska alomtálcájának tisztítása nem egy túl kellemes feladat, főleg, hogy közben a kellemetlen szagokkal is meg kell küzdenünk. A szódabikarbóna a lehető legjobb megoldás lehet, hiszen segítségével megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól, közben pedig frissen és tisztán tartja az alomtálcát.

A nyári nagy melegben sokkal gyakrabban kell tisztítani az alomtálcát, de az alábbi trükk segítségével megkímélhetjük magunkat a felesleges stressztől és kiadásoktól.

Tisztítsuk ki a szokásos módon az alomtálcát, majd szórjuk be bőségesen szódabikarbónával. A szódabikarbóna magába szívja a kellemetlen szagokat, és közben nagy hatóerővel fertőtlenít is.

A szódabikarbóna megszünteti az alom kellemetlen szagát. Hagyjuk a szódabikarbónát hatni az alomdobozban körülbelül 15-20 percig, ez idő alatt semlegesíti a szagokat, és elpusztítja a baktériumokat.

Ezután alaposan mossuk ki vízzel és kefével, hogy megszabaduljunk az összes szennyeződéstől. Töltsük fel friss alommal a tálcát, és adjunk egy egész tasak szódabikarbónát az alomhoz, hogy felszívja a szagokat, és így nem szükséges majd minden nap kicserélni azt.Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a homok nedves-e, és ismételjük meg a folyamatot, amikor szükségét érezzük.

Ha otthonunkban magas a páratartalom, a szódabikarbóna életmentő lehet. Ez a sokoldalú és megfizethető por segíthet felszívni a felesleges nedvességet a levegőből, így kényelmesebb és egészségesebb környezetet teremthetünk.

Helyezzünk az edényt egy olyan problémás területere, ahol magasabb a páratartalom, és öntsünk bele 2-3 tasak szódabikarbónát. Tegyük az edényt olyan területekre, ahol magasabb a páratartalom.

A tálat elhelyezhetjük az ágy alatt, a szekrényekben, a szellőzési problémákkal küzdő sarkokban vagy bármely más helyen, ahol úgy érezzük, hogy magas a páratartalom.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet