KezdőlapHobbyMit jelent, ha valaki pontosvesszőt tetováltat magára? Rejtett, de fontos jelentése van...

Mit jelent, ha valaki pontosvesszőt tetováltat magára? Rejtett, de fontos jelentése van ennek az ábrának!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A tetoválások mindig okkal születnek. Általuk kommunikál az, aki tintarajzot varrat magára, a lehetőségeknek pedig csupán a képzelet szab határt. Vannak azonban „egyezményes tetkók”, melyek túlmutatnak az egyszerű rajzokon. Mögöttes jelentéssel bírnak, melyekről nem árt, ha tudunk.

Napjainkban egyre nagyobb teret kapnak a tetoválások. Színesek vagy feketék, aprók vagy az egész testet beborítók, teljesen egyedi tervezésűek vagy sablonszerűek, egyszemélyesek vagy páros tetkók – a lényeg, hogy életünk végéig elkísérnek bennünket.

Igazán divatosak a minimalista minták, melyek csak egyetlen karakterből vagy miniatűr szimbólumból állnak – diszkrétek és mégis sokatmondók. Ilyen például a „;” – azaz a pontosvessző.

A pontosvessző tetoválásnak fontos üzenete van

Gyakorlatilag bárhová felvarrathatja az, aki azonosulni tud vele, de különösen a kézen viselve különleges jelentéssel bír. Állhat önmagában vagy beépítve egy összetettebb alkotásba, minden esetben egy roppant erős üzenetet, valami fontosat árul el a viselőjéről.

A pontosvessző – tetoválás formájában –, a mentális betegségek és az öngyilkosság elleni küzdelem szimbóluma. Akik úgy döntenek, hogy tetováltatnak egy ilyent, vagy olyan “talizmánt” szeretnének, amely erőt ad nekik az ilyen problémák leküzdéséhez, vagy azt akarják megmutatni, hogy támogatják az ügyet, és reményt és szeretetet akarnak adni azoknak, akik depresszióval, öngyilkossággal, bármilyen függőséggel és egyéb problémákkal küzdenek.

Annak is nyomós oka van, miért pont ezt a szimbólumot választották az ügy képviselőjének. A pontosvessző ugyanis azt jelképezi, hogy az adott személynek lehetősége lett volna véget vetni az életének, ezt jelenti a “pont”, de úgy döntött, hogy nem teszi (vessző), és helyette folytatja a küzdelmet, és élvezi az életet – írja a bestjive.com.

Figyelem!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet