KezdőlapHobbyMit láttál meg először a képen? A válasz sokat elárul a személyiségedről

Mit láttál meg először a képen? A válasz sokat elárul a személyiségedről

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az optikai csalódásokhoz kötődő személyiségtesztek a legizgalmasabbak közé tartoznak. Az optikai illúzió olyan jelenség, ami akkor fordul elő, amikor bizonyos kapcsolatok átfedik egymást az agyban.

Ahhoz, hogy értelmezni tudja, amit a szemünkkel látunk, az agynak több millió bit információt kell feldolgoznia másodpercenként. De nem minden információt értelmez helyesen. Néha ezek sokasága megköveteli, hogy az agy gyors döntéseket hozzon, és kiválassza a számára legfontosabbnak tűnő dolgokat, hogy rájuk irányítsa a figyelmet. Amellett, amit éppen fontosnak ítél meg, minden más elhalványul.

Egy jó optikai csalódás éppen erre a folyamatra épül, hogy olyasmit tanulhass meg önmagadról, amit csak az azonnali döntéshozatal, a képre vetett első pillantás révén lehet megismerni.

Ez a kép is pontosan ilyen személyiségteszt. Segít rávilágítani a pszichéd különböző aspektusaira, és segít, hogy jobban megérthesd önmagadat.

Vess egy pillantást a képre. Mit láttál meg először?

Ha egy krokodilt láttál

Azok közé az emberek közé tartozol, akik hajlamosak mindig az összképet meglátni. Természetesnek és magától értetődőnek veszed az olyan egyszerű dolgokat, mint például egy séta a természetben, nem látsz benne különösebb jelentőséget, mert sokkal komolyabb dolgokra kell összpontosítanod, és ezek elvonják a figyelmedet. Valószínűleg nagyon praktikus ember vagy, és nem szeretsz kockáztatni. Megszoktad, hogy óvatos légy, és nem hagysz helyet az életedben az új tapasztalatoknak.

Ha a csónakot láttad meg előbb

Figyelsz a részletekre, és ezért semmi sem kerüli el a figyelmedet. Egyedülálló, szokatlan és kreatív ember vagy.

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezned, hogy nem szabad elveszned a részletekben, és ne feledkezz meg az összképről. Ez különösen fontos lehet, ha művész, esetleg diák vagy. Ugyanis megtörténhet, hogy annyira lelkes vagy egy adott projekt egy bizonyos része miatt, hogy teljesen megfeledkezel róla, minden más feladatot is el kell végezned hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet