KezdőlapHobbyMunkások egy kutyát mentettek ki a fagyos vízből, de akkor még nem...

Munkások egy kutyát mentettek ki a fagyos vízből, de akkor még nem sejtették, hogy valójában egy farkas!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Néhány észtországi férfi a Sindi gáton dolgozott, amikor hirtelen észrevettek egy kutyát, amely fennakadt egy jégtorlaszon, és befagyott a folyóba. A munkásoknak sikerült kiszabadítaniuk a kutyát a folyóból, az autóban felmelegítették és egy klinikára vitték. Akkor még nem gondolták, hogy az állat, amit kimentettek, nem egy kutya.

Amikor a három munkás, Rando Kartsepp, Robin Sillamäe és Erki Väli meglátta a fagyos vízben vergődő kutyát, egy percig sem gondolkodott: mindenki gyorsan az eb segítségére sietett. Egy ösvényt vágtak a jégen, hogy az állat kiúszhasson, és elérje a partot, majd az autóba tették, felmelegítették, és a legközelebbi kórházba szállították.

„Nyugodt volt, a lábamon aludt. Amikor ki akartam nyújtózkodni, egy pillanatra felkapta a fejét” – mondta Rando Kartsepp.

A klinikán egy gyors vizsgálatot végeztek a kutyán, és megállapították, hogy súlyos hipotermiában szenved. Abban a pillanatban még az állatkórház személyzete sem jött rá, hogy a kutya tulajdonképpen nem egy kutya.

Csak egy kis idő múlva derült ki, hogy tulajdonképpen egy farkast mentettek meg a munkások. Ekkor az orvosok úgy döntöttek, hogy egy ketrecbe zárják el az állatot, hiszen soha nem lehet tudni, hogyan viselkedik az emberek között.

“Annyira megviselte a helyzet, hogy egyáltalán nem állt ellen. De miután kezdett magához térni, és erőre kapott, muszáj volt ketrecbe zárjuk, mert akár veszélyesre is fordulhatott volna a helyzet” – mondta Tarvo Markson, a klinika vezetője.

Szerencsére a farkas egy nap múlva felépült a hipotermiából, és a stressz okozta sokkot is kiheverte. Az Észt Állatvédelmi Unió (EUPA) támogatta az állat kezelését, és egy Facebook- bejegyzésben osztotta meg ezt a csodálatos mentési történetet. A farkast végül GPS jelzővel látták el, és visszaengedték a vadonba .

“Nagyon örülünk a történet pozitív végkimenetelének, és köszönetet szeretnénk mondani minden résztvevőnek, különösen azoknak a férfiaknak, akik a farkast megmentették, de a klinika orvosainak is, akik nem féltek kezelni és ápolni a vadállatot” – mondta az EUPA.

Észtországban nagyszámú farkas él, ahol nemzeti jelképként tisztelik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet