Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Te is hallottad már azt a megállapítást, miszerint a kommunikációnak mindössze 7%-a verbális, és 93%-a nonverbális, vagyis testbeszédből, gesztusokból és vokális tényezőkből (például hangnem, hanghordozás, hangsúly) tevődik össze? A testbeszéd már csak azért is fontos, mert a gesztusainkkal, mozdulatainkkal, mimikánkkal pozitív vagy negatív rezgéseket közvetíthetünk.

Éppen ezért a tudomány is sokat tanulmányozza a testbeszédet, és léteznek különböző tesztek, tanulmányok amelyek segítségével könnyebben megérthetjük, mit jelentenek ezek a mindennap használt mozdulatok.

Mit árul el az ökölbe szorított kéz?

Tudtad, hogy az, ahogy ökölbe szorítod a kezedet, sok mindent elárulhat rólad? Egy ősi szamuráj teszt szerint ez a szokás felfedi az igazságot a személyiségedről.

Csak annyit kell tenned, hogy ökölbe szorítod a kezedet, mintha egy botot tartanál benne, vagy éppen ütni készülnél. Milyen a hüvelykujjad helyzete a többi ujjadhoz képest? Kívül van, és felfelé mutat? Vagy kívül van, de a többi ujjadat keresztezi? Esetleg a többi ujjad alá szorítod? Olvass tovább, hogy megtudd, mit jelent mindez.

Első típusú ököl

Azok az emberek, akik így szorítják ökölbe a kezüket, ambiciózusak, védelmező típusúak, és nagy hatással vannak másokra. Született vezetők, akik minden áron arra törekednek, hogy elérjék a kitűzött célokat, legyenek azok akár kicsik, akár nagyok.

Bármire képesek, hogy megvédjék szeretteiket. Ha valaki bizonytalan, vagy veszélyben érzi magát, ők megpróbálják elhárítani a fennálló akadályt.

Második típusú ököl

Ezek az emberek társaságkedvelők, őszinték és magabiztosak. Soha nem félnek megmutatni a valódi énjüket. Ugyanakkor hisznek önmagukban, a saját céljaikban és álmaikban, elégedettek önmagukkal, és mindazzal, amijük van.

Keresetlen őszinteségüknek hála, könnyen előrejutnak az életben, de ugyanilyen könnyen bajba is keveredhetnek miatta, otthon és a munkahelyükön egyaránt. Rendkívül becsületes, egyenes jellemek, az őszinteségükkel bizonyítják, hogy nincs semmi rejtegetnivalójuk.

Harmadik típusú ököl

Ezek az emberek befelé fordulók, kedvesek, érzékenyek. Introvertált típusok, akik nem szeretnek a figyelem középpontjában lenni, és bár rengeteg gondolat és érzelem rejlik bennük, nem szívesen osztják meg azokat a világgal.

Nem szeretik sok hamis baráttal körbevenni magukat, általában 2-3 közelebbi barátjuk van, akikkel jól érzik magukat. Ez a típus rendkívül kedves és érzékeny, és mindig készen áll támogatni a szeretteit a legsötétebb pillanatokban.

Pszichológiai nézőpont

Talán úgy gondolod, hogy mindez butaság, de az elméletnek van tudományos alapja. Gordon Allport és Phillip Vernon pszichológusok könyvükben felfedik, hogy az ember személyisége valóban megfigyelhető nonverbális jelzésekből. Minden szokásunk, gesztusunk, érzelmünk és cselekedetünk elárul rólunk valamit.

Megdöbbentő, mennyi mindent elárulhat rólunk egy olyan végtelenül egyszerű dolog, mint az, ahogy ökölbe szorítjuk a kezünket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!