KezdőlapHobbyÖnts egy bögre konyhasót a lefolyóba! Meg fogsz lepődni, hogy mi mindenre...

Önts egy bögre konyhasót a lefolyóba! Meg fogsz lepődni, hogy mi mindenre jó ez a hasznos ásványi anyag!

-

A só nem csak az ételek ízesítésére nagyszerű, hanem még számtalan más területen is bevethető. Erről készített egy videóösszeállítást a HouseholdHacker felhasználó a Youtube csatornán, ami alább is látható.

Önts egy bögre konyhasót a lefolyóba! Meg fogsz lepődni, hogy mi mindenre jó ez a hasznos ásványi anyag!

A sóról tudjuk, hogy nem hiányozhat a konyhánkból, mivel minden étel számára ízt ad, de most ezen kívül jöjjön pár olyan terület, ahol fel lehet még használni ezt a fontos ásványi anyagot.

Az első ilyen terület, ahol bevethető a só, a lerakódott, eltömődött lefolyók, amelyeket nem könnyű kidugaszolni. Azonban ha egy fél bögre konyhasót összekeversz egy fél bögre szódabikarbónával, és hozzá adsz még némi forró vizet, és azt beleöntöd a lefolyóba, máris javulni fog a helyzet, csak várj legalább 15 percet.

Egy másik probléma, amit meg lehet oldani a sóval, ha például a vasalód alján keletkezett, odasült égési nyomot szeretnéd eltávolítani. Állíts be a vasalódat, hogy felmelegedjen, majd egy ívpapírt márts bele felolvadt viaszba, amit azután sózzál le. Ha felmelegedett a vasaló, akkor kapcsold ki, hogy kezdjen hűlni, majd kezd el dörzsölni a sós, viaszos papírral a vasaló alját. Ez a módszer segít eltávolítani az odaégett szöveteket.

A zsíros, koszos edények is fényleni fognak, ha sót használsz. Sózd be az odaégett, zsíros edényt, hagyd állni 10-15 percig, majd azután sikáld ki alaposan az edényt, fazekat, és máris sokkal jobb lesz a helyzet.

A koszos kádat, kagylót is ragyogóvá varázsolja a só, csak hints be a felületet, hagyd állni 30 percet, majd utána kevés forró víz hozzáadásával, a lényeg, hogy paszta alakuljon ki, sikáld fényesre a koszos felületeket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet