KezdőlapHobbySzórd be ezzel a paradicsomot, ha gazdag termést szeretnél

Szórd be ezzel a paradicsomot, ha gazdag termést szeretnél

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A paradicsom könnyen termeszthető zöldség, ami kevés gondozást igényel, és sok termést ad. Más növényekhez viszonyítva azonban sok tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön és egész nyáron teremjen.

A paradicsomnak alapvetően három fő makrotápanyagra van szüksége: nitrogénre, foszforra, és káliumra.

A tápszerezésnek több módja is van, használhatunk például műtrágya granulátumot vagy folyékony műtrágyát. Ha azonban nem szeretnél folyamatosan műtrágyát használni, a kávézacc vagy instant kávé granulátum is nagyszerű és természetes tápszer lehet.

Bár csak mértékkel szabad használni, a kávé sok tápanyagot biztosíthat a növények számára, beleértve a nitrogént, a foszfort és a káliumot, valamint az olyan mikrotápanyagokat, mint a bór és a kalcium.

Ugyanakkor a kávé savas kémhatású, így ideális, enyhén savas pH-értékű talajt biztosít a palánták számára, ami elősegíti a fejlődésüket.

Emellett segíthet távol tartani a kártevőket is, beleértve a mókusokat is, amelyek utálják a kávé szagát, és megnehezíti a csigáknak, hogy a növények közelébe jussanak.

Ráadásul más növények, köztük a tulipánok és a rózsák is profitálhatnak a kávézaccal való trágyázásból, mivel nitrogént, foszfort és káliumot vehetnek fel belőle.

A paradicsom tápozásához egyszerűen csak szórjuk ki a kávézaccot a palánták köré a talajra, majd egy kissé lapogassuk bele a földbe, hogy felszívódjon.

Bármilyen olcsó kávé megfelel, de akár instant kávét is használhatunk kávézacc helyett.

A kávézaccot ugyanakkor a komposzthoz is hozzáadhatjuk, levelekkel, fűrészporral keverve a kávézaccal készült komposzt segíthet megelőzni a gombás megbetegedéseket a növényeken.

Mulcsként is használható, vagy folyékony tápszerként, de ebben az esetben sok vízzel kell keverni, hogy gyenge oldatot kapjunk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet