KezdőlapHobby„Világéletedben rosszul raktad fel a fényeket” - állítja az anyuka, akinek a...

„Világéletedben rosszul raktad fel a fényeket” – állítja az anyuka, akinek a karácsonyfadíszítés a szakmája

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Advent harmadik vasárnapjához közeledve már nem kell sokáig várnunk, hogy a Kisjézus meghozza a teljes pompájában tündöklő karácsonyfánkat. Ideje előbányászni az ünnepi dekorációkat, és beszerezni, ami még szükséges, hogy a nagy napon majd ne érjen meglepetés. Sokan nem várják meg a szentestét, hanem már hetekkel korábban ünneplőbe öltöztetik a lakást.

Amikor a karácsonyi fényekre kerül a sor, te miként helyezed fel azokat a fenyőfára? A legtöbben a körkörös módszert használják, vagyis a fénysort gyűrűkben vezetik végig a karácsonyfa ágain.

Egy anyuka ennél sokkal jobbat tud: azt állítja, világéletünkben rosszul raktuk fel a fényeket a karácsonyfánkra, azért nem lett eddig soha különleges. De ha kipróbáljuk a cikkcakkos módszert, tuti sikert aratunk.

A Mrs Clare Hoops TikTok-fiók birtokosa azt is elárulta, ezt az opciót a szoba sarkában álló fákhoz tervezték – fölösleges a fának a fal felőli ágaira is fényt pazarolni, mikor ott senki sem nézi őket.

Szóval ahelyett, hogy körbetekernéd a fenyőt a fényfűzérrel, haladj inkább cikkcakkban, alulról felfelé, majd vissza az aljára – így csak a fa elülső részét borítod be csillogó fényekkel. Az összevissza, sűrűbben elhelyezkedő fényekkel sokkal szebb lesz az összhatás.

@mrsclarehoops The first video I ever went viral with and it was quite entertaining, tbh I don’t really care how you do your lights you do you this is for fun 🎄🎅🏽😂😜 #christmastreedecorating #christmaslights #christmastreelighthack ♬ Rocking Around the Christmas Tree – Brenda Lee

Clare egy videót is készített, amelyben megmutatja a különbséget. „Ha feltekered a karácsonyfád fényeit, akkor rosszul csinálod” – fogalmaz a guru.

Hozzátette: „A karácsonyfák díszítése régebben a munkám része volt, és a cikk-cakkos módszert használtuk. Ez azt jelenti, hogy nem pazarolod a fényeket a fa hátulján, és ha egy fűzér elszakad, nagyon könnyen le tudod szedni.”

A nő azt is kihangsúlyozza, őt “nem igazán érdekli”, hogyan díszítik fel az emberek a fáikat – mivel minden a személyes preferencián múlik, és nincs jó vagy rossz módszer.

A videója pedig pusztán “szórakozásból” készült. A kommentelőket viszont ez nem tartotta vissza attól, hogy megvitassák Clare javaslatát.

Sokan vallották azt, hogy őket ez a cikkcakk „az őrületbe kergetné”, és csúnyának tartják, hogy a fán így szembeszöknek a kábelek. „Nem, körbe-körbe, így a vezeték megfelelően el van rejtve” – vélekedett valaki.

Egy másik felhasználó hozzátette, csakis azért dicsérik a profi szerelők ezt a trükköt, „mert gyorsabb, de nem néz ki olyan jól, mert a fának nincs mélysége.”

Mások azonban a cikkcakkra esküsznek: “Én vízszintesen cikcakkozom, majd a szoba minden pontjáról ellenőrzöm, hogy nem látszik-e a csupaszság hátul” – írta egy másik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet