KezdőlapHoroszkópAjándékozás - Mit súg a horoszkóp?

Ajándékozás – Mit súg a horoszkóp?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mindannyian besorolhatók vagyunk egy-egy típusba. Egészen pontos térképet tud adni a személyiségünkről, sőt az ízlésünkről is. Vannak eltérések, nem lehet „egyenruhát” húzni mindenkire. Szerencsére egyediek vagyunk, mégis létezik egy láthatatlan, óriási halmaz, amelyet az asztrológia használ. Ennek alapján meghatározhatjuk, hogy az adott szülött vérmérsékletéhez, habitusához milyen ajándék passzol, így idén bizonyára könnyebb lesz jól döntenünk.

Lássuk hát, hogy ki minek örül.

KOS (március 21. – április 20.)

A Kos szülött fiatalos, sportos és előítélet-mentes. Nem nagyon érdekli, hogy mi mennyire drága. Távol áll tőle a sznobizmus. A humort, a frappáns megoldásokat annál többre tartja. Mivel élénk és naprakész, nagy sikert aratni az az ajándék fog, amely valamiért aktuális. Nem a divatról van szó, hanem az egyén vagy a társadalom életében zajló eseményről. Természetesen ehhez ismerni kell, hogy épp most mi foglalkoztatja a Kos szülöttet. Ha ezt nem tudjuk, akkor megkérdezhetünk egy fiatalt, ő hasznos tanácsokat adhat.

Kos nő: Mint minden nő, a Kos nő is szereti a szép holmikat. Szerencsére minden jól áll neki, főleg az élénk színek. Nem baj, ha feltűnő, piros vagy vérvörös, esetleg méregzöld színű ruhadarabot, kiegészítőt vagy bizsut veszünk neki. Ez utóbbit nagyon kedveli. Szívesen hord nagyméretű bizsukat, bár nem a méret a lényeg, hanem az, hogy fiatalos és a hagyományostól eltérő legyen. Az is jó ötlet, ha a nevének betűiből áll a bizsu, ill. kiegészítő. Ha rúzst vagy szemfestéket veszünk, akkor legyünk óvatosak, nehogy túlzásba essünk!Kos férfi: A Kos férfi nagyon férfias típus, emiatt olyasmit érdemes venni neki, ami ezt a tényt erősíti. Választhatunk neki tusfürdőt, parfümöt, de csak a legújabb illatok közül válogassunk. Vehetünk neki inget, pulóvert vagy pólót. Ezek legyenek nagyon fiatalosak! Bátran vásároljunk a legfrissebb divatnak megfelelő színeket és mintákat. Az sem baj, sőt jó, ha feltűnő. Pl. piros-zöld, fekete-lila vagy sárga-narancsszínű kombináció. Ha izmos a teste, akkor a feszülős holmikat imádni fogja, mert kiemeli azt, amire büszke.

BIKA (április 21. – május 20.)

Imádja a finom ízeket és illatokat. Szeret mindent, ami szép. Rendkívül jó az ízlése, ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk, ha örömet akarunk szerezni neki. Ő nem sznob, de igényes. Akármilyen holmival nem fogunk sikert aratni. Jó előre puhatolóznunk kell, hogy milyen színeket, illatokat kedvel. Alapvetően szeret ajándékot kapni, és értékeli, ha díszesen van becsomagolva. A Bika már a masnik és a karácsonyi díszítés láttán oda lesz a gyönyörtől. Természetesen nem mindegy, hogy mit rejt a doboz.

Bika nő: Ha van kialakult, bevált illata, akkor lehet, hogy ragaszkodik hozzá. Érdemes megtudni, hogy ez milyen márka, és ebből egész kollekciót vehetünk neki: testápolót, tusfürdőt, habfürdőt, arckrémet stb. Sőt, ilyen hímzésű fürdőköpenyt, törülközőt, neszesszert. Azért lehet kísérletezni új illattal, de ez elég kockázatos.

Az illatokon kívül szereti a finomságokat. Mivel szinte folyamatosan vigyáznia kell az alakjára, legyünk óvatosak! Vehetünk desszertet, csokoládét, de jobb, ha ez kombinálva van magokkal, aszalt gyümölcsökkel, és itt is fontos a díszes doboz. Ez is, mint minden csomagolás, legyen nagy és ízléses. Az a legokosabb, ha ezt szakemberre bízzuk.

Bika férfi: A Bika férfi imádja a hasát. Ízlése rendkívül kifinomult, ezért nem lephetjük meg akármivel. Jó ötlet egy keletifűszer-készlet. Ehhez vehetünk stílusos kiegészítőket: terítőt, evőpálcákat, szakácskönyvet. Ugyanezt az olasz, a francia vagy bármilyen híres konyha jegyében is megtehetjük. Azért lesz ennek nagy sikere, mert a csomag biztosan nagy lesz, és ő értékeli a nagy dolgokat.

Ezenkívül kifinomult a szaglása. Rajong az illatokért. Itt is érdemes egy illatból készletet venni neki: after shave, kölni, tusfürdő, stift stb. A díszdobozról ne feledkezzünk meg!

IKREK (május 21. – június 21.)

Az Ikrek szülött fiatalos, és minden érdekli. Imád mozogni, beszélgetni, ezért nincs nehéz dolgunk, ha örömet akarunk szerezni neki. A könyvek, a filmek és a sport területéről szinte bármit választhatunk neki. Két szempontot kell szem előtt tartanunk: az egyik, hogy ne legyen már meg neki, a másik, hogy az ajándék naprakész és fiatalos legyen.

Mivel játékos, ezért társasjátékot is vehetünk neki. Ez lehet hagyományos értelemben vett társasjáték vagy számítógépes játék is. A lényeg, hogy ez is a legújabb legyen!

Ikrek nő: A divat nem nagyon izgatja. Persze szereti a szép holmikat, de neki fontosabb szempont, hogy kényelmes legyen, ami nem korlátozza a mozgásban. Csak akkor vegyünk neki ruhát vagy kiegészítőt, ha nem sértődünk meg azon, ha visszacseréli.

Érdemesebb könyvet, CD-t vagy DVD-t vásárolni. Ezek lehetnek kalandról vagy a természetről szóló történetek. Mivel érdeklődése határtalan, bármilyen témában sikert arathatunk, akár a maja kultúráról, akár a delfinekről is lehet szó. A lényeg, hogy az újdonság erejével hasson.

A fiatalosság nála játékossággal párosul, ezért ajándékozhatunk neki bármilyen játékot, de legyünk kreatívak. Ne szokványos dolgot vegyünk. Ha nincs ötletünk, akkor óvatosan kérdezgethetjük őt. Érdemes logikai vagy különleges, interaktív játékot választani. Vannak külön ilyen témára specializálódott boltok, ott tanácsot kérhetünk.

Ikrek férfi: Mindene a mozgás és a sport, ezért könnyű dolgunk van. Ha van egy konkrét sport, amelyet űz, akkor ahhoz kapcsolódó eszközzel vagy ruhadarabbal lephetjük meg. Fontos, hogy tájékozódjunk, mi az, ami még hiányzik a „készletéből”. Ha nincs egy adott sport az életében, akkor elsősorban a kerékpározás, a túrázás és a labdajátékok hozhatják lázba.

Imádja a zenét is. Vehetünk neki CD-ket, de még jobb, ha olyan műszaki „kütyüvel” lepjük meg, amellyel menet közben hallgathat zenét. Ugyanis mindent útközben csinálna: evés, ivás, tanulás, telefonálás és zenehallgatás. Ha van más, ehhez kapcsolódó ötletünk, és ő véletlenül még nem ismeri, akkor garantált a siker.

A könyvek és a filmek is érdeklik, illetve minden, amiből információt szerezhet.

RÁK (június 22. – július 22.)

Életében a legfontosabb a család. A hozzátartozói mindennél többet jelentenek neki, ezért bármit lehet díszíteni családi fotókkal: bögrét, faliórát, asztali naptárt stb. Erősen kötődik a szüleihez, a nagyszüleihez és a régi hagyományokhoz, ezért az ajándék kapcsolódhat a múlthoz is. Ha megjavíttatunk egy régi rádiót vagy fotelt, amelyet a nagypapa használt, akkor biztosan meg lesz hatva.

Rák nő: Igazi romantikus, ezért bármit veszünk neki, az legyen csipkés! Pl. csipkés hálóing, harisnya, blúz stb., de ékszer- vagy varródoboz is lehet csipkével díszített. Ahogy egyéb kiegészítők is: fülbevaló, hajpánt stb. A színek tekintetében is a romantika domináljon: rózsaszín, fehér, halványlila, babakék. Ezeket nem képes megunni.

Az illatok terén is a nőies, finom stílust értékeli. Fontos, hogy a parfümnek vagy a testápolónak az üvege, a flakonja legyen kecses! Ez sokat dob az illatszer értékén a Rák nő szemében.

Rák férfi: Sok múlik azon, hogy hány éves a Rák férfi, de szinte biztos, hogy rajong a szüleiért. Ha az ajándék valahogyan kapcsolódik hozzájuk, akkor valószínűleg sikeresen el tudjuk kápráztatni. Pl. a fotójukkal díszített naptár vagy lámpabura. Arra vigyázzunk, hogy a képek vidámságot sugározzanak!

Férfi létére romantikus, és szeret nosztalgiázni. Ez fontos szempont, ha zenét válogatunk a számára. Régi slágerekkel a kedvében járhatunk. Ez lehet több előadótól, de még jobb, ha egy művész életútját kíséri végig a válogatás.

Ha esetleg tudunk koncertjegyet szerezni az egyik kedvenc előadójának az estjére, akkor azzal is sikerünk lesz, ugyanis imádja a kulturális eseményeket. Érdemes kicsit utánajárni ezeknek.

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.)

Az Oroszlán szülöttje hiú és rendkívül igényes. Ki nem állhatja a tömegcikkeket, annál többre tartja a különlegességet. Főleg, ha tudható, hogy abból, amit ő kapott, csak egy létezik, vagy legalábbis limitált szériában készült, sorszámozott. Ha kifejezetten neki készíttetünk valamit, akkor teljesen odáig lesz. Főleg, ha az a valami aranyból van. Számára az arany képviseli az értéket. Nevezhetjük ezt sznobizmusnak, de inkább értékállóságról van szó.

Az ajándék csomagolására is érdemes gondot fordítanunk. Örülni fog, ha egyedi, neki szóló módon csomagoljuk be az ajándékot.

Oroszlán nő: Ha örömet szeretnénk szerezni neki, akkor csináltassunk arany ékszert. Hiába van több arany ékszere, nem tudja megunni. Főleg, ha hangsúlyozzuk, hogy ez kizárólag neki készült, ezért csak ez az egyetlen egy darab van belőle. Ha nincs pénzünk arany ékszerre, akkor valami különleges, márkás bizsut is vehetünk. Ezenkívül választhatunk ékszerdobozt is, amely lehet a hagyományos kis fiókos vagy zenélő. A lényeg, hogy igényesen legyen elkészítve.

Ha parfümmel vagy más illatszerrel akarjuk meglepni, akkor legyünk körültekintőek. Csak jó minőségű és valamilyen szempontból különleges terméket vegyünk. A tömegcikkeknek nem lesz sikerük nála. És fontos a díszcsomagolás. Sokat dobhatunk ezzel az ajándék értékén.

Oroszlán férfi: Csak és kizárólag különlegességgel kedveskedjünk neki, amely a minőségről, a luxusról, ill. az egzotikumról eszünkbe jut, az mind jó ötlet. Pl. extra minőségű bőrtárca vagy határidőnapló, ill. réz asztali lámpa, esetleg aranyozott toll, királyi címerrel ellátott levélpapír stb. Csupa olyasmit válasszunk neki, amit egy sztárügyvéd irodájába el tudunk képzelni!

Az egyedi dolgokat is sokra tartja, mint például a sorszámozott, márkás, különleges italokat. Főleg, ha ezen rajta van a termelő kézjegye, de akár az Oroszlán férfi nevét is rágravíroztathatjuk az üvegre.

Mivel az Oroszlán elég játékos és szenvedélyes, megajándékozhatjuk egy speciális játékkal is. Ez egzotikus. Pl. a feladatok kapcsolódjanak távoli kultúrákhoz vagy ókori művészetekhez. Itt is fontos szempont az igényes kivitelezés.

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.)

A Szűz szülött csak hasznos, praktikus ajándéknak örülni. Ki nem állhatja a pazarlást, ezért a csomagolásnak is legyen funkciója, vagy legalább újból fel lehessen használni. Emellett szereti a természetes holmikat: fa, kő, gyapjú stb. Ezenkívül érdeklik a tudományok, a politika és a történelem. Az egészséges életmód híve, ezért ilyen témájú könyvvel is meglephetjük. Érdemes emellé olyan fűszereket is vennünk, amelyekkel „kísérletezhet”. Csak olyasmit vegyünk, amihez van leírás és útmutatás, mert akkor láthatja az adott dolog praktikus oldalát.

Szűz nő: Ha ruhadarabot szeretnénk neki ajándékozni, akkor törekedjünk az egyszerűségre, a praktikusságra és a természetességre, vagyis kerüljük a műanyag, nejlon-, feltűnő holmikat. Akár pulóverről, akár ékszerről, akár kiegészítőről van szó, csak szolid színűt és formájút vegyünk! Pl. az ékszer lehet fából, bőrből vagy ásványokból. Ez utóbbi mellé vehetünk könyvet az ásványok gyógyhatásáról, ennek garantált sikere lesz.

A tisztaság és a higiénia nélkülözhetetlen része a Szűz nő életének, ezért biztosan örülni fog egy természetes alapú tusfürdőnek, kéz- vagy testápolónak. Ezek lehetőleg legyenek illat- és tartósítószer-mentesek!

Szűz férfi: A Szűz férfi sokra tartja a rendet, ezért bármilyen tartót, dobozt vagy tárolóeszközt vehetünk neki. Jó, ha ezen van olyan hely, ahova címkét ragaszthat a doboz tartalmára vonatkozóan. Ennek a tárolónak az anyaga valamilyen természetes anyag legyen: papír, fa stb. Kerüljük a műanyag tárgyakat! Azt sem fogja bánni, ha neki kell összeszerelnie. Természetesen akkor, ha van hozzá leírás.

Ismernünk kell a Szűz férfit ahhoz, hogy eldönthessük, érdemes-e neki barkácseszközt venni. Ha szeret fúrni-faragni, festeni, akkor azt is meg kell tudakolnunk, hogy mire van még szüksége, ugyanis nem fog örülni, ha kap még egy ugyanolyan szerszámot.

Mivel szeret tájékozott lenni, megajándékozhatjuk valamilyen könyvvel vagy dokumentumfilmmel. Rajong a történelemért, a politikáért és a természettudományokért. Fontos, hogy ne vegyünk olyasmit, ami már megvan neki.

Ha valamilyen ruhadarabbal akarjuk meglepni, akkor törekedjünk az egyszerűségre és a természetességre! A színek tekintetében a földszínek a legjobbak: barna, drapp, zöld, szürke stb. Az anyag is legyen természetes!

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.)

Érzékeny és kifinomult. A lelke és az ízlése is, épp ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk, ha a kedvében akarunk járni. Csak ízléses, igényes, finom ajándékot vegyünk neki! Szereti és sokra tartja a szépet. Neki a szépség és a harmónia egy és ugyanaz, vagyis csak olyasmit válasszunk, ami harmóniát sugároz. A tartalom mellett számára fontos a megjelenés is, ezért fordítsunk külön figyelmet és energiát a csomagolásra. Érdemes szakértővel becsomagoltatni az ajándékot. Megéri!

Mérleg nő: Nem könnyű eltalálni az ízlését, hacsak nem ismerjük nagyon közelről és nagyon régóta. Ha nem vagyunk teljesen biztosak, akkor puhatolózzunk nála, vagy kérjünk segítséget egy eladótól, legyen szó parfümről, ékszerről, ruháról. Ezt mind imádja, ezért biztosan örülni fog, de csak ha sikerül a számára legmegfelelőbbet kiválasztanunk. Talán az sem baj, ha nem lesz a karácsonyfa alatt meglepetés az ajándék, vagyis elvihetjük magunkkal, és megkérhetjük, hogy válasszon magának. Így biztosan nem sülünk fel.

Igazi művészlélek. Értékeli a művészholmikat. Ha esetleg foglalkozik valamelyik művészeti ággal (pl. festés, agyagozás, zene stb.), akkor ahhoz kapcsolódó eszközzel vagy könyvvel is meglephetjük. De itt is pontosan tudnunk kell, hogy mi számít jó minőségűnek. Nemcsak művelni, de élvezni is szereti a művészeteket, ezért vehetünk neki színház- vagy koncertjegyet. Ha sikerül egy utazással egybekötni ezt az élményt, akkor teljes lesz a siker, mivel imád utazni is.

Mérleg férfi: A szokásos bor-pezsgő ajándék számára nem unalmas ajándék, ha tudunk valami különlegesen finomat választani. Külön gondot kell fordítanunk a díszcsomagolásra. Egy finom fa- vagy bőrdoboz is sokban hozzájárul az ajándék értékéhez. Ne sajnáljuk ilyesmire a pénzt!

Művészetpártoló a Mérleg férfi. Kedveli a képzőművészetet, ill. minden szépen megtervezett és igényesen kivitelezett tárgyat. Pl. falióra, asztali lámpa, bortartó, CD-állvány stb. Ha sikerül olyat találnunk számára, amely anyagában és formájában is művészi értékű, akkor teljesen odalesz a gyönyörtől.

SKORPIÓ (október 23. – november 21.)

A Skorpió szülött ízlése és stílusa teljesen eltér az általánostól, ezért olyasmivel lephetjük meg, ami formájában, színében vagy témájában szokatlan, sőt polgárpukkasztó. Mivel érzékeny, érzelmes és szenvedélyes a Skorpió, bátran vehetünk neki szerelmes CD-t, filmet vagy könyvet, de ezek se legyenek szokványosak, konzervatívak, mert az unalmas a számára. Ellenben élvezi a fordulatos, kiszámíthatatlan történeteket. Ezek játszódhatnak kevésbé romantikus helyszínen: háború, idegen bolygó stb.

Skorpió nő: Ő nem ijed meg a saját árnyékától. Épp ezért neki való könyv-, filmtémák: háború, krimi, horror, thriller és szex. Természeten ezek legyenek ízlésesek! Fontos szempont még, hogy ne ismerje a történetet előre, ugyanis imádja a meglepetéseket. Így maga az ajándék is legyen meglepetés!

Jó, ha ismerjük a hobbiját, mert akkor könnyebb dolgunk van. Semmin se csodálkozzunk, hiszen a Skorpió nő semmilyen értelemben és vonatkozásban nem átlagos, így a kedvtelésében sem. Lehet, hogy hímzés helyett pálcával éget mintákat falapokra. Tudakoljuk meg, hogy mi hozza lázba, és ahhoz válasszunk valami szokatlan eszközt!

A zenei stílusát sem találhatjuk ki. Pontosan meg kell tudnunk, hogy ne lőjünk mellé. Biztos, hogy sokféle zene vonzza, de az is biztos, hogy ezek szélsőséges, fura irányzatok. Pl. afrikai törzsi zene vagy sámándobolás..

Illatszerekben, divatban sem könnyű eltalálnunk a stílusát. Ha nincs kialakult kedvence, akkor válasszunk neki valami merészet!

Skorpió férfi: Életkortól függetlenül a Skorpió életében központi téma a szerelem és a szex. Mivel szenvedélyes férfi, sok izgalmas dolgot is vehetünk neki. Az ajándék milyensége erősen függ attól, hogy milyen kapcsolatban állunk vele. Ha ő a párunk, akkor bátran meglephetjük egy erotikus illatú parfümmel vagy masszázsolajjal, de ha nem intim a kapcsolatunk, akkor kerüljük ezt a témát, mert félreértheti!

Bizonyára vonzódik a művészetekhez. Jó lenne előre kinyomozni, hogy mi érdekli, mert véletlenszerűen nem tudjuk eltalálni az ízlését. Az szinte biztos, hogy valami fura stílusért lelkesedik. Ez vonatkozik a zenei ízlésére és minden másra, így az öltözködésre is. A színek és a fazonok tekintetében is kedvel mindent, ami az ő különlegességét hangsúlyozza. A konzervatív stílust ki nem állhatja.

Valószínűleg szeret teázni. Ha eddig nem szeretett, akkor megkedveltethetjük vele. Főleg, ha sikerül olyan teáskészletet és teakollekciót találnunk, amely kifejezetten „szexi”.

NYILAS (november 22. – december 21.)

A Nyilas szülött számára a szellemiség, az áhítat és a lelkesedés létfontosságú, épp ezért olyan ajándékban gondolkozzunk, amely nem a hétköznapokról és nem a hasznosságról szól! Az ünnep épp azért különleges, mert eltér a mindennapoktól. Ezt a Nyilas nagyon fontosnak tartja. Csodálattal várja a karácsonyt. Átjárja a szívét a szeretet. Számára az ajándékozás is afféle szertartás, így semmiképp sem a pénzben mérhető érték érdekli, hanem a gesztus. Ettől függetlenül szereti a nagy méreteket. Legalább a csomagolás legyen nagy!

Nyilas nő: Egészen biztos, hogy érdeklik távoli kultúrák. Térben és időben távoliak, vagyis vagy más kontinensek, más korok szokásai, hagyományai. Pl. maják, görögök, keletiek stb. Ilyen témájú könyvet, filmet bátran adhatunk neki. Fontos szempont, hogy ez színvonalas és igényes minőségű legyen! Szánjunk rá inkább több pénzt, de ne „sértsük meg” silány holmival!

Vonzódik a misztikus témákhoz. Ilyen az ezotéria, a vallás és a pszichológia. Ezek szinte kimeríthetetlen ötleteket adnak, de járjunk utána, hogy miért lelkesedik, és hogy mi az, ami már megvan neki. Nemcsak könyvet, filmet, hanem zenei CD-t is vehetünk neki ezekben a témákban. Biztosan örülni fog egy meditációs zenének.

Ha ékszert vagy kiegészítőt szeretnénk adni neki, akkor bátran vegyünk nagyot vagy feltűnőt. Természetesen nem a méret a lényeg, vagyis ez legyen ízléses és szép.

Kedveli a sejtelmes hangulatot. Vegyünk neki füstölőt, gyertyát, illatlámpát illóolajokkal, különleges díszpárnát, terítőt. A lényeg, hogy ezek egzotikus hangulatot teremtsenek.

Nyilas férfi: Férfi létére kedveli a csillogó, fényes tárgyakat, ezért biztosan örülni fog egy asztali tolltartónak, amelyben többféle méretű toll és ceruza van. Egy lámpának is nagy sikere lehet, ha az elég méltóságos és súlyos, ugyanis nagyra tartja a tekintélyt parancsoló holmikat. Nézzünk körül az otthonában! Találjuk ki, hogy egy arisztokrata milyen környezetre vágyik. Ehhez bármilyen kelléket vehetünk neki.

A Nyilas férfi imád utazni. Ha tehetjük, fizessük be egy európai körútra. Ha ez nem fér bele, akkor vehetünk útikönyveket vagy filmet is. A jó témaválasztás a siker titka. Mivel vonzzák a misztikus helyek és témák, lehetne ez, mondjuk, szent helyekről, zarándokútról vagy titokzatos, ősi kultúrákról szóló.

BAK  (december 22.-január 20.)

A Bak szülött ki nem állhatja a silány és haszontalan holmikat. Elítéli a pazarlást, ezért nagyon fontos, hogy ne vegyünk neki semmi olyat, ami már megvan. Szerencsére józan és racionális gondolkodású, ezért nyíltan megbeszélhetjük vele, hogy minek örülne. Nem fog megsértődni, ha nem lesz meglepetés a fa alatt. Az ajándékválasztásnál a fő szempont a praktikusság és az egyszerűség. Semmi cicoma, semmi felesleges luxus nem kell, így a csomagolásnak sincs jelentősége.

Bak nő: Puritán az ízlése. Természetesen ne feledjük, hogy nőből van, így biztosan örülni fog egy finom parfümnek vagy puha sálnak. Főleg azért, mert ő ilyesmit nem valószínű, hogy vesz magának. Elég spórolós, ezért sajnálja ilyesmire a pénzt. Nincs kizárva, hogy az ajándékot is luxusnak tartja.

Általában a természetesség és az egyszerűség híve, mind az öltözködésében, mind a környezete kialakításában. Épp ezért ha egy gyertyatartót vagy pohárkészletet veszünk neki, akkor a dísztelen stílust keressük! Színek tekintetében a visszafogott színek jöhetnek szóba, mint pl. a szürke, a barna, a fekete, az acél, a bronz. Ezek rendkívül elegánsak is lehetnek, sőt most igen divatosak.

A Bak nő meglehetősen távolságtartó. Erősen fegyelmezi magát, és az érzelmeinek nem enged teret, de attól még léteznek. Ha jól ismerjük, akkor egy romantikus vagy szerelmes regénnyel vagy filmmel „bepróbálkozhatunk”, ugyanis jót tenne neki, ha sírna egy kicsit.

Bak férfi: Tipikus férfi a Bak. Nem érti, hogy miért kell ekkora felhajtást csinálni az ajándékozásból. Többnyire felesleges pénzkidobásnak tartja az egészet. Emiatt is kell nagyon körültekintőnek lennünk, ha örömet akarunk szerezni neki. Mivel fegyelmezett, kicsi az esélye, hogy megláthatjuk a nemtetszést az arcán. De az örömet sem.

Ettől függetlenül képes értékelni az ajándékot, de csak akkor, ha az valóban hasznos. Az lenne a legjobb, ha ki tudnánk deríteni, hogy mire vágyik, ill. mire sajnálja a pénzt. Lehet ez egy fúró, egy pár bakancs vagy új könyvespolc. Érdemes előzetesen puhatolóznunk.

Az biztos, hogy imádja a fa, a bőr és a papír illatát, ezért is vehetünk neki kisebb fabútort vagy bőrkötéses könyvet.

Az öltözködésében igényes és rendkívül szerény. Ki nem állhatja a feltűnő színeket. Csak a fehér, a barna, a szürke, a fekete, a zöld és ezek árnyalatai jöhetnek szóba.

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 19.)

A Vízöntő szülött imádja a játékos, fura holmikat. Nem érdekli, hogy valami divatos-e, vagy sem. Ő megy a saját feje és ízlése után. Remekül képes összekombinálni teljesen eltérő stílusokat. A megjelenése és a habitusa egészen egyedi, ez egyrészt megkönnyíti, másrészt meg is nehezíti az ajándékválasztást. Az jó, hogy nem kell semmilyen hagyománynak megfelelnünk, de az nem egyszerű, hogy rájöjjünk, mi a legújabb hóbortja. Ezt csak tőle tudhatjuk meg. Muszáj óvatosan kikérdeznünk, de úgy, hogy tudjunk meglepetést szerezni.

Vízöntő nő: Ő reformer. Semmit sem szeret az elvárható, hagyományos módon csinálni, legyen szó szerelemről, főzésről, utazásról. Menjünk el egy turkálóba, és vegyünk meg pár, anyagában, stílusában és színeiben eltérő holmit! Mossuk ki, és ömlesszük bele egy nagy szatyorba. Tuti, hogy gyönyörködve fogja kihúzgálni és felpróbálni ezeket.

Ugyanígy járhatunk el az ékszerek tekintetében. A legjobb, ha veszünk 2-2 méter selyemzsinórt, csipkeszalagot, flittert, és ezeket összesodorjuk. Ő ezt hordhatja láncként, övként vagy hajpántként is.

Az étkezés terén is a reformer. Egyrészt az egészséges táplálkozásban, másrészt az ízek kombinációjában. De biztosan tudunk újat mutatni neki, ha találunk olyan szakácskönyvet, amelyet még nem ismer.

Zenében is mindenevő. Szinte nincs olyan stílus, amelyet ne szeretne, de jó, ha ismerjük a kedvenceit. Nem lenne jó megvenni azt a CD-t, amely már megvan neki.

Vízöntő férfi: Ha tipikus Vízöntőről van szó, akkor nem lesz nehéz dolgunk, mert imádja az extravagáns divatot, az extrém sportokat és a modern technológiát. Ezek pedig kimeríthetetlen ajándékötletek. Szóval olyan pulóvert, inget vagy sálat vegyünk, amely a legutolsó divat szerinti! Nézzük meg, mit hordanak a fiatalok. Ez neki is tetszeni fog, függetlenül attól, hogy ő hány éves. Nem érdekli, hogy ki mit szól hozzá.

HALAK (február 20. – március 21.)

A Halak szülött kissé idealista. Hol ilyen, hol olyan. Nincsen kialakult stílusa. Minden érdekli, és minden tetszik neki. Emiatt nehéz behatárolni, hogy minek örülhet, képes bárminek örülni. Érdemes kicsit faggatni. Meg kellene tudnunk, hogy mostanában mi foglalkoztatja. Ha nem sikerül, engedjük el a fantáziánkat!

Halak nő: Művészlélek. Ha eddig nem festett, akkor „rávehetjük”. Vegyünk neki festékkészletet, vásznakat és állványt is, majd bátorítsuk, hogy próbálja ki.

Továbbá imádja a misztikus hangulatot. Ezt zenével, mécsesekkel és illatokkal teremthetjük meg számára. Vegyünk meditációs zenét, füstölőket és mécsestartókat!

A „varázslást” fokozhatjuk teaszertartásról szóló könyvvel és kellékekkel. Pl. teáskészlet, teák, tálcák, ülőpárnák stb.

Szeret a valóságtól, emiatt imádja a filmeket. Szinte minden téma és minden stílus tetszik neki, lehet az új vagy feldolgozás. Lehet kaland, szerelem, dokumentum, vígjáték, családtörténet stb. A lényeg, hogy elvarázsolja, magával ragadja a téma.

Halak férfi: Férfi létére érzékeny és kifinomult ízlésű. Nem okoz gondot, hogy kimenjen a konyhába, és főzzön. Épp ezért vehetünk neki szakácskönyvet vagy valamilyen konyhai felszerelést.

Valószínűleg vonzzák a misztikus témák, így örömmel fogadjai, ha kap egy CD-t vagy könyvet, vagy filmet pl. a csakrákról vagy az ájurvédikus gyógyításról.

Mivel művészlélek, jó ötlet mandalafestő készlettel meglepni, vagy bármilyen vizuális kreativitást formába öntő holmival, mint például fényképezőgép, kamera stb. Komoly tehetsége lehet ezen a téren.

Öltözködésére kényes, de nehezére esik kitalálni, hogy mi mivel passzol. Emiatt vehetünk neki összeillő pulóvert, inget, nyakkendőt vagy pólót. Ez sokat segít neki abban, hogy kicsit rendezettebb legyen a külseje. Ahogy egy borotvakészlet is.

Általában műszaki a beállítottsága, pedig előfordulhat, hogy valamit meg kell/kellene szerelnie. Ez sokkal könnyebb, ha jó szerszámai vannak. Érdemes lenne ebben támogatni egy fúrókészlettel vagy más műszaki holmival.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet