KezdőlapHoroszkópFebruár 10-én ünneplik a kínai újévet: Mire számíthatunk a Fa Sárkány évében,...

Február 10-én ünneplik a kínai újévet: Mire számíthatunk a Fa Sárkány évében, és mi jellemzi azokat, akik ebben a jegyben születnek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kínai asztrológiában csakúgy, mint a nyugatiban, 12 állatövi jegy van, és ezek az 5 alapvető elemmel (a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz) kombinálva más-más perspektívákat nyújtanak. A kínai újévet idén február 10-én köszöntik, és különböző jelentéseket és energiákat hoz magával. A holdújév kezdetét hagyományosan 15 napos ünnepség övezi.

A 2024-es évet a kínai kultúrában a Fa Sárkány jelképezi. Ez a jegy erős, bátor és szerencsét hozó. A fa elem ugyanakkor növekedést hoz, mind személyes, mind szakmai területen, és döntéshozatalra ösztönöz. A most vállalt kockázatok nem fognak ártani a jövőben. Azoknak, akik meg akarják mutatni vezetői képességeiket, minél előbb cselekedniük kell.

Azok, akik a pénzügyi stabilitás miatt aggódnak, megnyugodhatnak, mert ezen a területen növekedésre számíthatnak. A csillagok arra ösztönöznek, hogy mutassuk meg a jövővel kapcsolatos elképzeléseinket, céljainkat. A Sárkányok többsége innovatív és ambiciózus. Mások vállalkozói képességeiket szeretnék megmutatni, de személyes szinten is kedvez nekik ez az év.

A 2024-es év a kínai asztrológia szerint valamivel nyugodtabb lesz, a cselekedeteinkre a megfontoltság és az óvatosság jellemző. A Fa Sárkány célja a bátorság és az új távlatok felfedezése. A társadalmi pozíció, amelyre a jegy szülöttei mindig is vágytak, most sokkal könnyebben elérhetővé válik.

Mi vár ránk a Fa Sárkány évében

Bár az időpontja minden évben változik, a kínai újév, holdújév vagy tavaszünnep mindig január 21. és február 21. közé esik, mivel a téli napforduló utáni második újhold dátumához kötődik.

Számos hiedelem és népszokás kapcsolódik ehhez az alkalomhoz, többek között például az, hogy ilyenkor az embereknek új ruhákat kell viselni, mert ez az időszak nagyban befolyásolja a jövő alakulását. Ugyanakkor ilyenkor összegyűlnek a családok, és megajándékozzák egymást.Ha ebben az időszakban új projekteket akarunk elkezdeni a munkahelyünkön, érdemes megtennünk, mert most minden a terveink szerint alakul majd. Emellett a kínaiak úgy vélik, hogy az év elején tanúsított viselkedésük az év során is folytatódni fog. A tavaszünnep az a nap, amikor hálát mutatnak mindazért, amit az évek során kaptak.

A Fa Sárkány évében születettek személyisége

Az asztrológusok szerint a Fa Sárkány éveiben született emberek gyakorlatiasak, intelligensek és nagy figyelmet fordítanak a részletekre. Innovatív ötleteik vannak, és mindent meg akarnak valósítani. Mindig valóra váltják az álmaikat, mert elszántak és elkötelezettek a céljaik mellett. Ugyanakkor természetüknél fogva nagylelkűek és adakozóak.

A Fa Sárkány évei: 1904. február 16. – 1905. február 3.; 1964. február 13. – 1965. február 1.; 2024. február 10. – 2025. február 28.

A Fa Sárkány éveiben született híres személyiségek közé tartozik például Sandra Bullock, Monica Bellucci, Marisa Tomei, Elle Macpherson, Vivica A.Fox, Salvadori Dali, Lenny Kravitz, Russell Crowe, David Spade, Keanu Reeves, Matt Dillon, C.C. Cath és David Cross.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet