KezdőlapHoroszkópKínai Horoszkóp 2014

Kínai Horoszkóp 2014

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 2014-es év a Ló jegyében zajlik a kínai horoszkópban, a Kígyó Évét váltja. Ez az év a kikapcsolódás, a gyermekkor, az öröm, a jóság és a világra való nyitás éve lesz. A Ló jegyében született személyek lendületesek és anyagiakban bővelkednek.

lo-kinai-horoszkop

A Ló éve 2014. január 31-én kezdődik, és egészen 2015. február 18-ig tart. Ezúttal a Fa-Ló évébe lépünk, ami gyermekkorunk egyik meghatározó eleme volt, hiszen kinek ne lett volna gyermekkorában fa-hintaló a hálószobájában? Ez a játékosságot, a gyermekkori jókedvet idézi.

A jegy szülötte kommunikatív, népszerű, vidám és jól tud szórakozni. Spontán és minden jó lehetőséget ki tud aknázni. Robbanékony temperamentumú, makacs, impulvíz, de féken tudja magát tartani, amikor a szükség megköveteli. Nagyon keményen dolgozik, de csak akkor vág bele a feladatokba, ha tudja, hogy az rendesen megtérül.

Szereti ha dicsérik és elismerik, néha hiú és büszke. Nem vesz részt semmiben, ha legalább egy dicséretet nem halmoz be. Kecses és szeszélyes, néha sznob, néha furcsa döntéseket hoz, de mindig sikerül elérnie a sikert. Változó a személyisége, sokszor kiszámíthatatlan.

Szereti a szabadságot, nem szereti a kereteket és a kényszert, ennek ellenére elismeri a hagyományokat. Bármilyen területen is dolgozzon, mindenhol képes megállni a helyét. Sokszor egoista, néha egy kis diktátor, aki minden áron az igazát erősíti, anélkül, hogy figyelembe venné, hogy akár másnak is lehet igaza.Válogatós, sokat kér, de nem mindig engedékeny. Könnyen megsért másokat, és nem tudja helyrehozni a hibáit, a bocsánatkérés nem tartozik a szótárába. Erős és határozott karakter, olyan mint a mágnes, vonzza magához az embereket. Nagy térre van szüksége.

Szüksége van szerető partnerre, biztonságra. A szerelem fontos számára, éppen ezért a legnagyobb ostobaságokra is képes. Nem kifejezetten a leghűségesebb típus. Szeret utazni, legfőképpen társasággal.

A Ló által uralt évek a kínai horoszkópban:

1906 január 25. – 1907 február 12.
1918 február 11. – 1919 január 31.
1930 január 30. – 1931 február 16.
1942 február 15. – 1943 február 4.
1954 február 3. – 1955 január 23.
1966 január 21. – 1967 február 8.
1978 február 7. – 1979 január 27.
1990 január 27. – 1991 február 14.
2002 február 12. – 2003 január 31.
2014 január 31. – 2015 február 18.
2026 február 17. – 2027 február 5.
2038 február 4. – 2039 január 23.

A Ló szülött kapcsolata a többi jeggyel: 

Ló-Ló: Bár megértik egymást, nem lesz felhőtlen kapcsolatuk. Például a pénz miatt, amiből soha nem elég. De ha anyagilag nem rózsás a helyzetük, említett hatodik érzékük mindig kihúzza őket a bajból. Akkor tartós az együttlétük, ha egyenrangú partnernek tartják társukat. Boldog kapcsolat alakulhat ki közöttük, ha tiszteletben tartják egymás függetlenségi igényét, nem telepednek túlzottan egymásra.

Ló-Patkány: Csak kivételes esetekben alakul ki jó kapcsolat közöttük. Békés egymás mellett élés ritkán adódik kettőjük kapcsolatában. Ha mégis, sokat tanulhatnak egymástól. A Patkány megtanulhatja a Lótól, hogyan kell élvezni az életet; a Ló pedig azt, miként lehet elérni valamit türelmetlenkedés és hangoskodás helyett kedvességgel, bájjal, taktikával. Ha szerelem szövődik közöttük, a Lónak kell kompromisszumot kötnie.

Ló-Bivaly: Sok súrlódás adódik kettőjük között. A Bivaly túlzott kényelmessége a Ló idegeire megy. Sokszor esik a Bivaly a szenvedélyes Ló karjaiba anélkül, hogy valójában akarná. A kijózanodás később következik be, főleg akkor, ha a türelmetlen Ló megunja a Bivaly ragaszkodását. De néha sikerül a Ló lelkesedését átvinni a Bivalyra is, és akkor semmi sem áll boldogságuk útjában.

Ló-Tigris: A viharos, forradalmár típusú Tigrist elismeri a Ló szülöttet. Tüzes, féktelen természete megfelel ízlésének. Együtt olyan erősnek érzik magukat, hogy semmi sem lehetetlen vagy elérhetetlen számukra. Ha van kitartásuk, győznek. A Tigris idealizmusát nem mindig érti meg igazán a felületes Ló, de soha nem fogja a Tigrist cserbenhagyni. Jó társa lesz a Tigrisnek, reális tanácsaival segíti, és a Tigrisnek szüksége is van ezekre.

Ló-Nyúl: Az életről merőben eltérő a felfogásuk. Mégis titkos rokonszenv él a nagy Ló és a kis Nyúl között. A Ló jó kedélye jól megfér a Nyúl békés természetével. De ha a Ló sokat henceg, a Nyúl undorodva elfordul tőle. A Ló rámenős, a Nyúl szeret csendesen otthon üldögélni. Ahhoz, hogy hosszú távon jó legyen a kapcsolatuk, bizonyos szabadságot kell egymásnak adniuk.

Ló-Sárkány: A Ló és a Sárkány lendületükkel az élet minden gondjának-bajának nekivághatnak. De a Sárkány igazán önzetlen, a Ló pedig inkább önző. Néha úgy el tudja vakítani a Sárkányt, hogy az észre sem veszi ezt a hibáját. Később, amikor már kritikusabban nézik egymást, az új kalandokra törekvő Ló az igényes és bonyolult lelkű Sárkányt terhesnek találja.

Ló-Kígyó: Egy elbűvölő pár. Féktelen vadság az egyik részről, tartózkodás a másikról. Egyikük sem törődik sokat mások véleményével. A Kígyó a dolgok igényegét kutatja, a Lónak viszont nincs sem ideje, sem kedve ezeket boncolgatni. Bár a Kígyó nem veszi túl komolyan az igazságot, azt mégsem nézi el, ha a Ló be akarja csapni.

Ló-Kecske: A Kecske bájos lényében kedvét leli a Ló. Az érzékeny Kecske, védő ösztönöket vált ki a Lóban és a tettre kész Ló rendezi ebben a kapcsolatban az anyagiakat. Mindketten romantikára, gyöngédségre és szeretetre vágynak, így kapcsolatuk nagyon jó, komoly válságokat is elbír.

Ló-Majom: A Majom a Ló fején táncol. Az ugrabugra Majomban a Ló vetélytársat lát. Állandóan túl akarják szárnyalni egymást ötletességben. A szerelmük is gyakran a versengés egy fajtájává lesz. Általában a Ló marad alul, mert ő még forrón szeret, amikor a felszínesebb Majom már új kalandokra indul.

Ló-Kakas: Kalandvágy mindkettejükben bőven van. A Ló szívesen villog eszes Kakasával. Soha nem unatkoznak. A Kakas jól érti, miként vidítsa fel a Lovat, hogyan tartsa ébren érdeklődését. A Kakas félrelépései azonban súlyos sebeket ejthetnek. Sokban hasonlítanak egymásra, kapcsolatuk tehát tartósan jó lehet.

Ló-Kutya: A Kutya képviseli a szeretett Ló érdekeit. Kalandos vállalkozások esetében sem áll a Ló útjába. A Lónak pedig szüksége van a Kutya gondoskodására: A Lónak nem kell semmitől tartania ebben a kapcsolatban. A Kutya gondoskodik róla, hogy minden rendben legyen.

Ló-Disznó: A Disznónak nem sok vidám órája lesz a Ló mellett. Nem tud mit kezdeni ekkora energiával. A Disznó egyenessége és jósága ingerli a Lovat. Anyagi téren is nehezen tudnak zöldágra vergődni. A Disznó szerint a Ló túlságosan könnyelmű. Csak a szerelemben értik meg egymást, sokszor váratlan módon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet