Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Kos számára a 2014-es év csillagászati eseményei elsősorban a család, pénzügyek, személyiség, spiritualitás és karrier terén gyakorolnak hatást.

  • kosLehetőségek a családban, és szerencse a szerelemben – mivel az év első hat hónapjában a Jupiter továbbra is a Rák jegyében marad, a Családodhoz és a Lakásodhoz való viszonyulásodat irányítja. Ennek hatására többet törődsz majd szeretteiddel, és több időt szentelsz a családodnak, lakásodnak. A Jupiter bátorítani fog abban, hogy új lehetőségeket fedezz fel a fejlődéshez és javuláshoz. Így nagyobb házba költözhetsz, a családi életed virágzóbbá válhat, vagy nagyobb szabású lakásfelújítási projektbe kezdhetsz. A bolygó mozgásának hatására érzelmeid is felpörögnek, mások iránt táplált érzelmeid megváltozhatnak. Rájössz majd arra, hogy amikor saját szívedre figyelsz, fontos lehetőségekre és szerencsére bukkansz. Az év első hét hónapjában a szerencsét továbbra is a családod, szeretteid körében találod. Január 1. és március 6. között a Jupiter segíteni fog téged abban, hogy megerősítsd terveidet és megtedd a szükséges módosításokat.

Július 16-án a Jupiter átlép az Oroszlán csillagképbe, ami jó hír számodra. Az elkövetkező 12 hónapban a pozitív hatások gyerekeiden, a szerelmen, a kreativitásodon keresztül érnek majd téged. Megfigyelheted, hogy önbizalmad nő, formában érzed magad, és könnyen cselekszel mindenben, ami természetes neked vagy ami boldoggá tesz. Az év második felében egy új hobbi vagy új szórakozási lehetőség bukkan fel, te pedig mindennek megpróbálsz majd örülni, amit az élet neked kínál. December 8. és 31. között a Jupiter újból mozogni kezd. Ezt az időszakot használd ki arra, hogy átgondolod kreatív terveidet, és ha szükséges, új módszereket sajátíts el saját boldogságod és jóléted elérése érdekében. Tökéletes időszak arra, hogy megszilárdítsd önbizalmadat, valamint optimistán és boldogan nézz előre.

Olvasd el 2014-es Kínai horoszkópunkat is!

  • Több szervezés és pénzügyi fegyelem – a Szaturnusz szinte egész évben a Skorpió jegyében marad, így biztosan már tapasztaltad a befolyását pénzügyeidre. Ha eddig nem teremtettél volna rendet anyagi helyzetedben, még nem késő, hogy megtedd, főként ami a tartozásaid elrendezését illeti. Ajánlott lenne összeállítanod egy költségvetést, valamint határidőket, amelyektől nem tágítasz, és kezdd azokkal, akiknél a legnagyobb adósságot halmoztad fel. Ha befektetésre készülsz, fontos, hogy légy szemfüles és hosszútávon gondolkodj. Amennyiben biztosítást kötnél, figyelj arra, hogy a levédett dolgaid valóban százszázalékos biztonságnak örvendjenek.
  • Több türelem a célok elérése érdekében – az Uránusz már 2011-től a te jegyedben tartózkodik, így lehetetlen volt nem észrevenned a hatásait. Váratlan események, spontán, meglepő nyilatkozások úgy önmagaddal, mint a téged körülvevő világgal kapcsolatban csak néhány ezek közül. Az Uránusz továbbra is stresszkeltő viszonyban marad a Plútóval, aminek hatására új szempontokat léptetsz érvénybe a karriered terén, hogy kifejezhesd függetlenséged. Már régóta ég benned a vágy, hogy új irányba tekints, a 2014-es év pedig erre készít fel téged. Ezzel valószínűleg megleped majd a körülötted lévőket, főként azokat a személyeket, akiknek szavára általában hallgatsz. Azt érezheted, hogy a feletteseid (például a főnököd) megpróbálnak visszahúzni, határt szabnak neked a személyiséged és függetlenséged kibontakozásában. Valósak-e vagy sem, ezek az érzések tulajdonképpen a módjai annak, ahogy te a világot és a saját realitásod látod. Viszont még mielőtt kapcsolatokat szakítanál félbe, meg kell kísérelned kontrollálni a lobbanékonyságod, hogy anélkül cselekedj, hogy a hosszútávú következményekre gondolnál, vagy hogy elsiesd a dolgokat ahelyett, hogy elvégeznéd úgy, ahogy kell. Az Uránusz-Plútó negatív hatásai ritkán elháríthatók. Összességében viszont a 2014-es év egyik legfontosabb lehet az életedben, ugyanis nyitott leszel a változásra, erőd lesz újraalkotni a személyiséged, és a pozíciót, melyet a világban foglalsz el.
  • Fontos szerep hárul a belső hangra – 2014-ben a Neptunusz a Halak jegyben marad, ennek hatására nagyobb hangsúlyt kap a hatodik érzék, amelyet alkalmad lesz kiaknázni a következő évben. Csillapítsd le az elméd, és engedd megszólalni a belső hangod. Minél többször jársz majd így el, annál inkább fokozódik a bizalmad a megérzéseidben. Nem lenne rossz, ha naplót tartanál az ágyad mellett, amelyben részletesen leírod az álmaid. Ezek ugyanis igen gyakoriak lesznek, tele jelentésekkel. A meditáció is jó társ lehet az önmeghallgatásban. Másrészt, a Neptunusz az átverést is irányítja, ezért nem árt figyelmesnek lenned. Valaki, aki úgy tesz, mintha a pártodat fogná, ellened dolgozik, és ott csap majd le, ahol a legérzékenyebben érint. Az lesz a legnehezebb dolgod, hogy kiderítsd, ki van ténylegesen melletted, és ki ámít. Légy hát óvatos, kikkel osztod meg a titkaid, hiszen egyesek önmaguk javára, illetve ellened fordíthatják az infókat.
  • Jelentős változások a karrierben – a Plútó tovább vándorol a Bak jegyében, aminek hatására újabb leckét ad majd fel számodra, hogy miként légy komolyabb, érettebb, felelősségteljesebb a tetteidben, kötelességeidben, az életedben és szakmai sikereidben. Azonban az Uránusszal folytatott viszály azt sugallja neked, hogy fel kell szabadulnod a mások által megszabott korlátok alól – ez a lázadó megnyilvánulás, a szabályok elől való menekvés pedig összetűzésbe kergethet a hatóságokkal és a feletteseiddel. Mindez viszont attól függ, milyen szempontot léptetsz érvénybe, hogyan állsz hozzá a dolgokhoz, és elfogadod-e vagy felkarolod-e az új szakmai lehetőségeket.

Ajánló: Ha még többre vagy kíváncsi, olvasd el a Filantropikum.com 2014-es Kos horoszkópját is!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!