KezdőlapHoroszkópSzületési hónapod függvényében erre a betegségekre vagy hajlamos

Születési hónapod függvényében erre a betegségekre vagy hajlamos

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A tavasszal és nyáron született emberek esetében valamivel nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri betegségeknek, a cukorbetegségnek és az alkoholizmusnak, sugalmazza egy tanulmány. Másrészt, akik ősszel és télen születtek, hajlamosabbak a depresszióra és a bipoláris zavarra.

A British Medical Journal (BMJ) által publikált tanulmány, amelyben 116.911 nő vett részt, azt sugallja, hogy a március-júliusban születettek 9%-kal nagyobb eséllyel halnak meg kardiovaszkuláris betegségben, mint azok, akik novemberben születtek. A tanulmányban részt vevő nőket, akik a vizsgálat kezdetekor 30 és 55 év között voltak, 38 éven át tartották megfigyelés alatt. Ez idő alatt 8 360 haláleset fordult elő szív- és érrendszeri betegségek miatt.

Egy másik, az Oxfordi Egyetemen végzett kutatás, amelyben Russell Foster professzor vezetése alatt vettek részt kutatók és statisztikusok, felfedte azokat a betegségeket, amelyek az életünk során kialakulhatnak, a születési hónapunk függvényében.

Aki januárban született, hajlamos lehet az Alzheimer-kórra, Crohn-betegségre és az epilepsziára

Ennek az lehet a magyarázata, hogy az év első hónapjában születettek túl kevés napfényt kapnak mind az anyaméhben, mind születésük után. A Brit Statisztikai Hivatal által bemutatott adatok megerősítik ezt a feltételezést.

Aki februárban született, az alvászavarokkal küzdhet

Ugyancsak a napfény hiánya miatt a februárban született emberek alvászavarokkal, például narkolepsziával küzdhetnek. Sőt, a hónap szülöttei aktívabbak sötétedés után.

Aki márciusban született, autizmusban szenvedhet

A kutatók szerint a kiváltó ok a D-vitamin hiánya az anya testében, amit szintén a napfény hiánya okoz. A D-vitamin befolyásolja az agy fejlődését is, ezért a márciusban született gyerekek gyengébb tanulók lehetnek, mint mások.

Aki áprilisban született, szezonális depressziótól vagy alkoholizmustól szenvedhet

Az áprilisi gyerekek esetében is a D-vitamin hiánya lehet a probléma. Az autizmus és a szezonális depresszió lehetőségein túl a hónap szülöttei felnőtt korukban alkoholproblémákat tapasztalhatnak.

A májusban születetteknél nagyobb a cukorbetegség kockázata

A cukorbetegség és a glaukóma kockázata mellett az asztrológusok szerint az ebben a hónapban született emberek alacsonyabb IQ-val rendelkeznek.

Aki júniusban született, annak problémái lehetnek a látásával

A júniusban született gyerekeknek bőven van részük napfényben már az anyaméhben és születésük után is. De mivel a terhesség első szakaszában nem kapnak elegendő napfényt, látási zavarok alakulhatnak ki náluk. Ugyanakkor van egy jó hírünk is: a legtöbb cégvezető és Nobel-díjas is júniusban született.

A júliusban születettek rózsaszínben látják a világot

A júniusi gyerekekhez hasonlóan július szülötteinek is problémái lehetnek a látásukkal már életük első éveiben. Ugyanakkor optimistábbak és boldogabbak, mint más hónap szülöttei, ami csökkenti a depresszió vagy más érzelmi rendellenességek kockázatát.

Augusztus szülöttei viselkedési zavarokkal néznek szembe

Az augusztusban született gyerekek körében 30%-kal nagyobb az esélye annak, hogy problémáik lesznek az iskolában. Úgy tűnik, az a probléma forrása, hogy ők a legfiatalabbak egy adott évfolyamban, nem tudnak lépést tartani másokkal, és ebből eredhet minden érzelmi problémájuk, beleértve a dührohamokat és az agresszív viselkedést.

A szeptemberben születetteknél fennáll az asztma kialakulásának veszélye

Az asztma szintén kialakulhat az anya D-vitaminhiánya miatt. Az iskolában azonban, mivel ezek a gyerekek a legidősebbek az osztályban, hajlamosabbak a tanulásra, és később jobban összpontosítanak arra, hogy karriert építsenek.

Azoknak, akik októberben születtek a leghosszabb a várható élettartama

Nagy eséllyel tovább élhetnek, mint bármelyik másik hónap szülöttei. A statisztikusok szerint az októberben született emberek átlagosan 160 nappal élnek hosszabb ideig, mint például azok, akik tavasszal jöttek a világra.

Aki novemberben született, pesszimista természet

A novemberben született emberek pesszimisták. Legalábbis erre a következtetésre jutottak a kutatók, akik több mint 30 ezer résztvevő válaszait elemezték ki. Arra a kérdésre: „Mennyire érzed magad szerencsésnek?”, a novemberben születettek nyilvánították magukat a legkevésbé szerencsésnek. A statisztikusok szerint a legtöbb sorozatgyilkos is novemberben született.

A decemberben születetteknél nagyobb az allergia kockázata

Azok, akik télen születtek, életük első hónapjaitól kezdve hajlamosabbak a fertőzésekre. Mivel az antitestek nincsenek megfelelően kifejlődve, a fertőző betegségek súlyos következményeket hagyhatnak maguk után. Ehhez hozzájön még a napfény hiánya is, ami különböző betegségekhez, például bipoláris zavarhoz vezethet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet