A madártej az egyik kedvenc csemegéje kicsinek, nagynak egyaránt. Imádjuk, hiszen finom és könnyű. Ráadásul még különlegesebb, ha megbolondítjuk egy kis gyümölccsel. Érik a szeder, használjuk ki, de tálalhatunk mellé akár fagyasztott ribizlit, málnát, epret, áfonyát is.
Hozzávalók: 4 db tojás, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 1½ l tej, 1 vanília rúd, 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A tejet és az édesítőszert keverjük el, majd forraljuk fel, és szaggassuk bele a kemény habgaluskákat egy evőkanállal. Csak egy párat tegyünk egyszerre, hogy legyen helyük megnőni. 1-2 percig főzzük mindkét oldalukon, majd óvatosan egy szűrőkanállal szedjük ki, és jöhet a következő adag.
A tojások sárgáját keverjük csomómentesre a pudinggal, majd adjuk hozzá a meleg tejhez, és tegyük bele a vaníliarudat is. Addig főzzük, míg kezd besűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Ekkor tegyük bele a habgaluskákat. Tálaláskor minden tányérra szórjunk egy-egy fél marék gyümölcsöt.