KezdőlapReceptekEz történik, ha összetörjük a sült krumplit. Létezik finomabb?

Ez történik, ha összetörjük a sült krumplit. Létezik finomabb?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Jamie Oliver egyik kedvenc étele a sült krumpli. Elég meggyőző érv, ahhoz, hogy kipróbáljuk? Vegyük figyelembe azt is, hogy fillérek kellenek az elkészítéséhez, és természetesen laktató.

sult-krumpli

Ha fogalmunk sincs, hogy mi legyen az ebéd, gyorsan fogjunk neki krumplit hámozni.

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg krumpli,
  • tengeri só,
  • bors,
  • néhány gerezd fokhagyma,
  • vörös borecet,
  • olívaolaj,
  • egy marék friss vagy szárított rozmaring.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg, majd tegyük oda hideg vízbe főni. Sózzuk, borsozzuk. Miután felfőtt a víz, még hagyjuk 6-7 percet, és ezután tegyük három percre egy szűrőbe, hogy jól lecsorogjon.

Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele burgonyát, és süssük harminc percet. Vegyük ki a sütőből, nyomkodjuk enyhén szét krumplitörővel, majd tegyük újra vissza további 45 percig, hogy távozzon belőle az összes nedvesség és jól meg tudjon pirulni.

Tegyük rá az apróra vágott fokhagyma gerezdeket, a rozmaringot, és locsoljunk rá egy kevés olívát és vörösborecetet. Sózhatjuk is, hiszen a krumpli nagyon kéri a sót. A fűszerekből jó bőven tehetünk, hiszen az adja a fantasztikus ízvilágot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet