Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Miután a Reszkessetek betörők filmsorozat világsikert aratott a ’90-es években, Macaulay Culkin gyakorlatilag egyik napról a másikra lett sztár, a szó teljes értelmében. Gyerekként oly hírnévre és bevételekre tett szert, amiről mások csak álmodhattak! A színfalak mögött azonban a szimpatikus kiskölyök arcáról leolvadt a mosoly, és nem a kollégái miatt – a saját édesapjától kellett elszenvednie a legnagyobb pofonokat.

Úgy sikerült, hogy Kit Culkin lett a tehetséges kis színész menedzsere. Ám sem mentorként, sem apaként nem állta meg a helyét: fizikailag és verbálisan is bántalmazta a kis Culkint.

A férfi gyorsan megutáltatta magát Hollywoodban. Amint a fia hírneve nőtt, ő egyre csak a kispadra küldte őt, megpróbálta a gyerek teljes karrierjét és jövőjét kontroll alá helyezni, és állandóan felülírta a producerek, gyártásigazgatók szavait. Macaulay végül jobbnak látta, ha végleg kiszáll a szakmából, pedig még alig mutatott meg valamit abból a ragyogó tehetségből, ami benne lakozott.

„Apa az az ember volt, aki nem bírt elviselni engem.”

2001-ben, egy interjú keretében, az ifjú Culkin kitálalt: „Apa mindig is agresszív volt, de a dolgok csak később fordultak a legrosszabbra.” – nyilatkozta akkor a színész a New York magazinnak. Még mielőtt befutott volna Hollywoodban, Macaulay Culkin a szüleivel és hat másik testvérével egy egyszobás lakásban élt, New Yorkban. „Apa állandóan bántott minket, fizikailag és szavakkal is.” – tette hozzá Culkin, aki végül azért vonult vissza 14 évesen a rivaldafényből, mert azt remélte, ezzel képes lesz megfékezni az állandóan tomboló apját.

Kit, a fia menedzsereként, mindenhová elkísérte a gyermeket. Ez pedig, ahelyett hogy javított volna a kettejük viszonyán, csak tovább rontotta a helyzetet. „Átutaztuk az Államokat, mialatt azzal a személlyel kellett egy hotelszobában laknom, aki képtelen volt elviselni engem.” – árulta el a színész évekkel később.

Culkin arra is visszaemlékezett, hogy 1991 november 23-án, amikor 11 évesen meghívták őt a Saturday Night Live című TV-műsorba, az apja a következőket mondta neki, még kezdés előtt: „Aztán vigyázz, hogy szerepelsz, mert ellátom a bajodat!” De miért volt ennyire durva a saját gyermekével Kit Culkin? Az ok a lehető legegyszerűbb…

A féltékenység szította Kitben az összes indulatot

Úgy tűnik, egykoron az idősebb Culkin is színészként bontogatta a szárnyait, de hiába próbált meg mindent, sehogy sem tudott bejutni Hollywoodba. A színészi karrierjének végül egy abszurd baleset tette be végleg az ajtót: leesett a színpadról. A Reszkessetek betörők sztárja emiatt hiszi úgy, hogy a színészként elbukott apja az ő sikerei miatt volt dühös és féltékeny.

„Minden, amit ő szeretett volna megvalósítani az életben, az nekem sikerült, és még 10 éves sem voltam.” – találta a fején a szöget Macaulay.

Miután a Richie Rich című film egy kudarc volt, még következett néhány pocsék alkotás, melyben Culkin szerepet kapott, de 14 évesen aztán végleg visszavonult a szakmából. Nem a negatív visszajelzések késztették őt erre, sem pedig az, hogy ne ismerték volna el a tehetségét. Azért hagyott fel a színészkedéssel, mert megelégelte az apjával való vitázást, a kettőjük közti feszült hangulatot.

És hogy ne itt legyen vége ennek a történetnek, Kit és Macaulay anyja később elváltak, majd a sztár-fiuk vagyonán kezdtek el marakodni, ami egyébként nem kevesebb, mint 50 millió dollárt hozott a házhoz. A családi perpatvar nagy visszhangot kapott a bulvársajtóban és Hollywoodban, ami elöl a közben felnőtté vált Culkin a kábítószerek és az önpusztítás világába menekült.

Az élete nemrég került ismét sínre. Lemondott a drogokról, megtalálta a szerelmet, és most éppen arra törekszik, hogy tiszta lappal, új életet kezdhessen.