Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy indonéziai nő 19 éven át takargatta az arcát. Senki sem értette, miért kell rejtegetnie magát. Aztán, mikor betöltötte a 38. életévét, úgy döntött, megválik a fátyoltól. Az embereket azonban sokkolta a nő látványa.

Augustina Dorman nem egy átlagos nő. Miután világra hozta első gyermekét, érdekes folyamat indult meg a testében: szakálla és bajusza nőtt! Szégyenében eldöntötte, eltakarja a szőrrel borított arcát. Semmiképp sem akart így mutatkozni a nyilvánosság előtt. Aztán eljött az a pillanat is, amikor megunt leplek mögé rejtőzködni.

A valódi arca még a saját gyermekeit is szavak nélkül hagyta!

A nő fotója bejárta a nagyvilágot, és mint ahogy az várható volt, már a következő pillanatban negatív kommentek tucatjai rohanták le Augustinát, amiért engedte így „elfajulni” a dolgokat. A nő azonban szívből reméli, hogy az emberek képesek lesznek elfogadni őt olyannak, amilyen.

Ezt már olvastad? Sokat bántották a szakálla miatt, évekig szenvedett miatta – Most már büszkén vállalja a világ előtt

Augustina egyébként megpróbált megválni az arcszőrzettől, de azt állítja, egy-egy ilyen beavatkozás után mindig komoly fájdalmai vannak, ezért inkább lemondott róluk.

A betegségnek, melyben ez az indonéz nő szenved, neve is van: hirsutizmus. Ez egy elég gyakori kór a szebbik nem körében – ahol a legtöbb hölgynek csak pihék nőnek vagy még az sem, másoknak ott dús szőrzet jelenik meg. Általában az ajkak körüli zónát, a mellkast, a hátat, hasat és az áll/nyak környékét érinti ez az elváltozás.

A kutatások szerint, nyolc nőből kettőt érint ez a betegség. Brit tudósok pedig azt is megállapították, azoknál a leggyakoribb, akik policisztás petefészet-szindrómában szenvednek. Ezek a hölgyek, az arcszőrzet mellett, gyakran pattanásos bőrrel és túlsúllyal is küzdenek.

Ezt már olvastad? Ez a férfi nappal egy kemény MMA-harcos, éjszaka női ruhába öltözik, Lola néven szórakoztat

„De előfordul, hogy a családi háttér és a gének is befolyásolják anélkül, hogy egészségügyi probléma állna a háttérben.” – nyilatkozta dr. Whipps Cross, a brit kutatócsoport tagja.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!