KezdőlapVilág„37 éves vagyok és egyedül utazom be a világot, de mindenki azt...

„37 éves vagyok és egyedül utazom be a világot, de mindenki azt mondja, hogy önző vagyok, mert nincsenek gyerekeim”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Emily Hart a szóló utazás elkötelezett híve, és miközben bejárja a világot, beszámol az élményeiről emilyventures nevű Instagram oldalán. Egy évvel ezelőtt azonban az egyik bejegyzése váratlan vihart kavart a közösségi médiában, és a rengeteg negatív hozzászólás miatt sokáig szorongással és depresszióval küzdött.

Az influenszer megosztotta kétségbeesését, és bevallotta, hogy bénító szorongástól és depressziótól szenvedett, miután hatalmas online gyűlöletnek volt kitéve, amikor egyik bejegyzésében azt írta, 37 évesen nincs férjnél és nincsenek gyerekei, de boldog.

A most 38 éves Emily Hart már egy évtizede utazik egyedül világszerte, és rendszeresen beszámolt kalandjairól az Instagramon. Miután azonban megosztotta a bejegyzést, amiben azt írta, hogy 37 évesen nincs férjnél és nincsenek gyerekei, olyan gyűlöletáradattal szembesült, amit először nem tudott kezelni.

„37 éves vagyok és egyedül utazom be a világot, de mindenki azt mondja, hogy önző vagyok, mert nincsenek gyerekeim”
Fotó: emilyventures/Instagram

Mivel az elmúlt évtizedben tartalomkészítőként dolgozott, az évek során hozzászokott az általában pozitív visszajelzésekhez, de semmi sem készítette fel arra a lavinára, amit ez az egyetlen bejegyzés elindított.

Hart később elmagyarázta, hogy először egy hosszabb szöveget akart mellékelni a bejegyzés mellé, amiben elmagyarázta volna, nem arról volt szó, hogy soha nem tervezett férjhez menni és gyereket vállalni, mégis elégedett azzal, ahogy az élete alakult, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, mivel úgy érezte, senkinek nem tartozik magyarázattal.

Másnap reggelre azonban arra ébredt, hogy a bejegyzése villámgyorsan elterjedt, de a szokásos pozitív visszajelzések helyett ezúttal rengeteg rosszindulatú megjegyzést kapott. A hozzászólások többsége arról szólt, mennyire szánalmasnak találják őt az emberek, és sokan rendkívül bántó dolgokat írtak.

Hart szerint a legtöbb hozzászólás férfiaktól érkezett, és ehhez hasonló dolgok álltak bennük: „Magányosan fogsz meghalni.” „Amúgy sem kellesz senkinek.” „Szomorú. Valami nincs rendben vele.” „Még egy, aki be akarja bizonyítani, hogy legbelül boldog.”

„37 éves vagyok és egyedül utazom be a világot, de mindenki azt mondja, hogy önző vagyok, mert nincsenek gyerekeim”
Fotó: emilyventures/Instagram

A nőt annyira megviselték ezek a megjegyzések, hogy hónapokig bénító szorongás és depresszió uralkodott el rajta, és gyakorlatilag félt megnyitni az Instagramot.

„A megélhetésem nagy százalékát kitevő alkalmazás valami olyasmivé vált, amitől rettegtem” – mondta.

„Hónapokig nem aludtam jól. Emésztési problémáim, alacsony energiaszintem, pánikrohamaim, dühkitöréseim voltak, és a bőröm is tele volt kiütésekkel. Felszedtem pár kilót, és minden okot megtaláltam arra, hogy otthon maradjak és elszigeteljem magamat. A télnek és a napfény hiányának tulajdonítottam a dolgot, de nem a nap hiánya volt az oka – összetörtem” – vallotta be.

Azóta sikerült talpra állnia, és bár néha még mindig kap negatív megjegyzéseket, most már a pozitívumokra koncentrál. Azt mondja, most, hogy túl van a megrázkódtatáson, felismerte annak pozitív oldalát is – több ezer új követőre tett szert, és rájött, hogy sokaknak ad motivációt.

„Sok nő küldött nekem üzenetet, hogy az általam megosztott videó valóban inspirálta őket. Szóval folytatom a megosztást, de egyelőre egy kis pajzzsal… nem akarom újra elveszíteni önmagamat útközben” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet