Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Jóképű férfiak, akik valaha nők voltak.

2015-ben a Holland Next Top Model megkoronázta Loiza Lamers-t, és ezzel ő lett az első transznemű versenyző világszerte, aki elnyerte ezt a címet. Ez a győzelem pedig egyértelműen hatással volt a divat világára is. Hozzájárult ahhoz, hogy teljesen megváltozzon a szépségről alkotott elképzelésünk, és azóta transz férfiak és nők gyakran jelennek meg a divatmagazinok oldalain és címlapjain, valamint a kifutókon is.

Az alábbiakban 9 történetet mutatunk be, olyan jóképű transz férfiakról, akik átformálták a szépségideállal kapcsolatos normákat.

1. Balian Buschbaum

2007-ben Yvonne Buschbaum, német olimpiai rúdugró, bejelentette a visszavonulását, hogy nemátalakító műtét végezzenek rajta. Azt mondta, alaposan megfontolta ezt a döntést, és a National Geographic Changing Gender című sorozatának egyik részében arról beszélt, hogy már gyerekkora óta úgy érezte, hogy rossz testbe született, és mindig változtatni akart ezen.

2013-ban Balian Buschbaum feltűnt a Dancing With the Stars német kiadásában. Most életvezetési tanácsadóként dolgozik, és a képei gyakran megjelennek a divatmagazinok oldalain.

2. Chaz Bono

Chaz Bono a híres popénekesek, Cher és Sonny Bono egyetlen gyermeke. Chastity Bono néven született 1969-ben, és gyerekkorában szerepelt a szülei vígjátéksorozatában.

2000-ig színészként, íróként dolgozott, valamint ő volt a Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) médiaigazgatója. 2008-ban megkezdte a fizikai átalakulást, és később a Becoming Chaz című filmben osztotta meg ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

3. Buck Angel

Buck Angel élő legenda és ikon az LMBT közösségben. Susan néven született és profi női modellként dolgozott, miközben évekig megőrizte a titkát. Ez azonban hatalmas nyomást gyakorolt rá, és kábítószer-fogyasztáshoz vezetett. Amikor a nemátalakító műtét mellett döntött, végre újrakezdhette az életét.

2007-ben Buck kapta meg az év transzszexuális előadója díjat az Adult Video News Award-on. Jelenleg saját felnőtt filmgyártó céget vezet, modellként, előadóként és íróként dolgozik.

4. Lucas Silveira

Lucas Silveira kanadai rockzenész és zeneszerző, Lilia Silveira néven született. 2004-ben vallotta be a családjának, hogy transznemű. Jelenleg a Cliks rockzenekar frontembere és LMBT-aktivista. 2010-ben Silveira lett az első transznemű férfi, aki elnyerte a legszexisebb kanadai férfi díjat a Canada’s Premier Music Magazine szerint.

5. Katastrophe

Rocco Kayiatos, vagy művésznevén, Katastrophe, amerikai rapper és producer. Pályafutása még 1998-ban kezdődött, amikor Rocco megnyerte a Youth Speaks slam poetry versenyt. Katastrophe-t tartják a hip-hop műfaj első transznemű előadóművészének. Jelenleg nemcsak énekesként, hanem színészként és modellként is tevékenykedik.

6. Jamie Wilson

Jamie Wilson egy 20 éves countryzenész, aki 18 évig nőként élt, mielőtt átesett volna a nemi helyreállító műtéten. 2 év edzés és hormonterápia után Jamie teljesen átalakult. Most ígéretes férfimodell, aki a Candy magazin címlapján is megjelent, és több férfi fehérnemű márkát is reklámoz.

7. Thomas Beatie

Thomas Beatie a világ első terhes férfijaként tett szert hírnévre. Mivel felesége meddő volt, Beatie úgy döntött, hogy megtartja női nemi szerveit, hogy gyerekeik lehessenek. A párnak 3 gyereke van, akiknek Beatie adott életet. Thomas Beatie jelenleg író, és a transzneműek jogainak szószólója.

8. Aydian Dowling

Nehéz elhinni, de ez a szakállas, tetovált izompacsirta nőnek született, és csak 8 éve él férfiként. Aydian egy YouTube csatornát is vezet, ami az átalakulásával és a testépítéssel foglalkozik.

2015-ben tett szert világhírre, amikor a Men’s Health Ultimate Guy verseny 5 elődöntőse közé került. Végül nem nyerte meg a versenyt, és nem ő lett az első transz férfi, aki szerepelhetett a Men’s Health magazin címlapján, de ez még csak modellkarrierje kezdete.

9. Ben Melzer

Ben 1987-ben született Yvonne Melzer néven, de mindig is kényelmetlenül érezte magát a saját testében. 23 éves korában kezdte meg a nemi átalakulást.

A neve most jól ismert a divatvilágban, mivel ő volt az első transz férfi, aki a Men’s Health európai kiadásának címlapján szerepelhetett. Az elmúlt években Ben számos divatmárka projektjeiben vett részt. Az NBC News-nak nyilatkozva azt mondta: „Most úgy érzem magamat, mint egy normális férfi. Mintha Yvonne soha nem is létezett volna.”